maanantai 12. tammikuuta 2015

Omena-matto

Kuten blogiani pidempään lukeneet muistavat, on haavenani ollut pienin askelin tuoda sisustukseen mukaan omia käsitöitä ja antaa myös uusi elämä sekä paikka vanhoille tavaroille. Yksi haave toteutui eilen, kun lasten nukkumahuoneen automatto sai väistyä odottamaan innokkaampia leikkijöitä ja tilalle tuli muutamassa illassa virkattu Juhannusruusu-matto. Maton kuteet ostin jo syksyllä kädentaitomessuilta, mutta syksyn korukiireissä ei maton tekoon tuntunut jäävän aikaa. Värit mattoon on valittu huoneen Aappa-verhojen omenoista ja vaikka alunperin vähän mietin noin kirkkaita värejä, niin on tuo omenanvihreä kyllä todella kaunis!

Kudetta kului n. 2.5kg ja halkaisijaltaan matto on reilusti yli metrinen. Tämän teossa oli käytössä uusi ergonominen koukku ja yleensä ergonomisella koukulla käsialani on tiukempaa kuin perinteisellä. Nyt kävikin toisin ja matto on huomattavasti löyhempi aiemmin tekemääni juhannusruusuun verrattuna, mutta sen myötä minun ei tarvinnut isontaa mallia vaan sain tehdä maton täysin ohjeen mukaan.

Esikoinen testaili mattoa jo tekovaiheessa useaan otteeseen, piti kudekerää minun virkatessa, joten toki kun matto lattialle saatiin, oli se heti testattava. Ja hyvinhän se auto matolla kulki! Paksusta ontelokuteesta tehty matto on muhkea ja painava, ihanan tuntoinen jalan alla ja pehmeä istua. Houkuttelee istumaan ja oleskelemaan, vieressä oleva kirjahylly tuo oman ajanviettotapansa.

Nälkä kasvaa syödessä, myös olohuone alkoi kaipaamaan kesäisempää mattoa nykyisen tilalle... Saa nähdä mitä sinne keksitään!

5 kommenttia:

 1. Kaunis matto! Meillä alkaa noita kudottuja mattoja olla joka huoneessa, nyt ehkä pidän jo vähän taukoa näiden tekemisestä. Juhannusruusua voisi sitten kokeilla, kun taas inspiraatio iskee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinulla onkin ihania mattoja, mattokateus iskee :)

   Poista
 2. Itselläkin yksi juhannusruusu tehtynä. Vuosi sitten muuton yhteydessä joutui väistymään eikä vieläkään oo löytyny paikkaa. Matto on malliltaan ihana ja harmittaa pyörittää sitä varastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vielä paikkansa löytää, jos mieleinen on :)

   Poista
 3. Kivan pirtsakka matto, tykkään :)

  VastaaPoista