sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Viluvarpaille

Pitkästä aikaa villasukat ja vieläpä itselle! Villasukkia on tullut tehtyä lapsille, mutta nyt talven viluissa omatkin varpaat kaipasi jo sisällä lämmikettä lattialämmityksestä huolimatta. Vanhat äitini neulomat villasukat osoittivat avunhuutojaan jo muutaman päivän jälkeen, kivilattia tuntui melkein syövän sukan pohjia. Olin aiemmin lukenut, että virkkaamalla tehdyt sukat olisivat kestävämmät ja paksummat, joten ei kun kokeilemaan. Lankana Novitan Sateenkaari ja ohje Novitan sukkalehdestä (sama ohje löytyy myös Novita Knitsistä). Tein muuten ohjeen mukaan, mutta tein hieman matalamman varren. Näin yhden illan perusteella hyvä päätös sisäsukkiin, on muuten aika lämpöiset... Kuvanottohetkellä sukat ovat juuri päätellyt ja jalkaan laitetut, nyt jo antaneet hieman periksi ja ovat kooltaan täydelliset!Resori on neulottua (puikot koko 3.5mm, ensi kerralla kokeilen yhtä pienempiä), sukan suurin osa virkattu silmukan takareunasta (koukulla 4.0mm) ja kantapää molempien silmukoiden läpi. Kantapää istuu todella hyvin ja oli helppo tehdä, kun tekniikka oli hyvin samankaltainen, mutta helpompi neulottuun versioon verrattuna.


 Nyt ymmärrän villasukkiin hurahtaneita, näiden kuvaaminenkin on kivaa!


Esikoinen on ihastellut sukkia illan aikana useaan otteeseen ja "Vau!" on kuulunut moneen kertaan. Tokihan hänen piti kuvaamiseen osallistua ja pyöritteli vieressäni jalkojaan asentoa vaihdellen. Selvää villasukkamallin ainesta!

Hänen oma poseerauksensa ja taustavalinta, josta piti kuva ottaa. Jos kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin lukeeko tässä "Äiti, tee minulle traktorisukat"?

12 kommenttia:

 1. Hienot! Oon niin monesti Novitan sukkalehtiä selatessa suunnitellu tekeväni nää virkatut sukat. Aina se on jääny, mutta nyt täytyy kyllä ottaa ja kokeilla, tykkään niin paljo enemmän virkkaamisesta ku neulomisesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä kokeilla, nämä oli todella helpot tehdä :)

   Poista
 2. Minä kans oon virkannu tuolla samaisella ohjeella sukat. Ihastuin kans malliin ja kivat tehdä. Ei tosin oo vaan tullu tehtyä toisia :) http://paremmanpuutteeseen.blogspot.fi/2013/09/koukuttua.html

  VastaaPoista
 3. Tuossa langassa on vaan niin herkulliset värit :) kiva kuulla kokemuksia tuosta ohjeesta, minullakin monesti ollut mielessä että olisi mukava kokeilla virkata sukat välillä. Ihanat pienet varpaat sinulla assistenttina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään myös, onneksi tätä on vielä kolme kerää jäljellä!

   Poista
 4. Onpas pirteät sukat ja hauskoja kuvia :)

  VastaaPoista
 5. Pitäisikin joskus koittaa virkata sukat! Harvoin olen edes ajatellut asiaa, että sukat saa aikaiseksi muutenkin kuin neulomalla. :D

  Ja kyllä, traktorisukkien tilaus on ihan selvä viimeisessä kuvassa. ;) Minäkin neuloin viime keväänä traktorisukat, tosin jalan koko oli 43, että sama malli ei taida noin pieniin sukkiin mennä ihan heittämällä. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun apulaisen jalankoko on 27, joten pieniä muutoksia saisi sukkiin tehdä ;)

   Poista