maanantai 5. tammikuuta 2015

Ompelutila

Uudenvuoden aaton siivousprojekti on jatkunut edelleen päivittäisenä puuhana. Kiitos lasten ei monen tunnin yhtäjaksoinen siivoaminen onnistu, mutta näin muutaman tunnin puuhina jaksaakin ehkä aina uudella innolla paneutua uuteen nurkkaukseen. Isoin muutos on varmasti kodinhoitohuoneen ja meidän makuuhuoneen välisen tilan muuttaminen minulle ompeluhuoneeksi. Ennen pöytäpintaa ei juuri näkynyt ja pöydälle minulla tuppasi kertymään kaikki keskenpitoisista vaatteista postitustavaroihin, lankakasseihin, kirpparitavaroihin ym. ym.  Nyt tunnelma on täysin toinen ja tilaan on kiva tulla! Ompelukoneen kanssa ystävyys meinaa olla edelleen katkolla, nimimerkillä halvalla ei saa hyvää mutta ompelukset koneen ominaisuudet tuntien ja niiden mukaan valiten toimeen tulemme.

Nyt pöydällä on äidiltä lainassa oleva saumuri, oma ompelukone ja toisessa reunassa korit. Laitoin jopa taulut heti seinään, hankin nämä Paapiin ihanat bambikortit joulukuussa Anna-Riitan aitasta.

Kukkakorit ovat uusia hankintoja, toisessa on postitukseen tarvittavat pakkaus- ja teippaustarvikkeet ja toisessa sekalaisia käsityöjuttuja. Koruteline toimii valmiiden korujen säilytyspaikkana pitäen korut siististi järjestyksessä. Kalenteri on Mollie Makes-lehden mukana tullut ja vielä vailla merkintöjä. Ehkä joku kiva myyntitapahtuma voisi sinne sopia?

Viereisen vaatehuoneen lattianrajassa ovat laatikoissaan akryyli, villa ja sekoitelangat, niiden vieressä Muumi-kassissa Ikean tyynyjä pehmoeläinten täytteeksi ja reunassa kangaslaatikko. Puuvilla- ja bambulangat ovat vielä olohuoneessa, kunnes siivousurakka vapauttaa muutaman muovilaatikon lisää.

Olen niin tyytyväinen tähän muutokseen ja minusta on aika hyvin, että sadan neliön taloon on saatu mahdutettua minulle tällainen ihan oma tila. Nojatuolia sinne ei harmittavasti mahdu, joten virkkailu saa jatkua edelleen olohuoneessa. Valaistus vaatii vielä pientä muutosta, nyt huone on vähän pimeä ompeluun ja tuolin korkeus pöytään nähden huono. Mutta kun näin iso askel on jo tehty, niin nuo tuntuu pikkuseikoilta. Jotain olen jo ehtinyt ommellakin, siitä lisää huomenna!

4 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! Miullakin on oma pieni ompelutilani, joka on tällä hetkellä kaaoksessa. Pitäisi joku viikonloppu pitää suursiivous ja järjestellä tila taas toimivaksi. Lasten kanssa kun monen tunnin siivoaminen on arkena haave vain. Mukavia ompeluhetkiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marlee! Kaaos on paljon helpompi tehdä kuin siivota pois, todettu täälläkin... Siivottu tila houkuttelee puuhailemaan ja ompelemaan, joten suosittelen urakkaa :)

   Poista
 2. Ihana ompelupaikka. Minä ompelen kodinhoitohuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Minäkin joskus kokeilin ommella kodinhoitohuoneessa, mutta sen pöytä on aivan liian korkea ompeluun ja pöytätason alla on täysin kaapistoa. Jalat toiselle sivulle aseteltuna ompelu voi olla naisellisen näköistä mutta kyllä siinä itsensä jumiin sai, ergonomia oli kaukana!

   Poista