tiistai 21. huhtikuuta 2015

Konijänkän kotieläinpihalla

Eilen vietimme todella hauskan aamupäivän Konijänkän kotieläinpihalla erilaisia eläimiä ihaillen ja ihmetellen. Eläimiä Konijänkällä on lähes kaksisataa ja puolitoista tuntia meni yhdessä hujauksessa. Kuviakin tuli otettua yli 300, ehkä sekin kertoo omaa tarinaansa... Olen aina ollut todellinen eläinhöperö ja ehtinyt haaveilla yhdestä jos toisestakin eläinlajista, joten minulle tällainen paikka on kuin taivas maan päällä. Konijänkällä järjestetään eläinten hoitoleirejä ja hetken jo mietin, että mikähän sinne olisi yläikäraja...


Marsut ovat olleet haavenani jo ala-asteikäisestä ja onnekseni myös esikoinen ihastui näihin suloisiin puputtajiin. Kyllä me vielä joskus....


Vesikilpikonnan löysi myös Kaapo eräässä jaksossa, nyt mekin ollaan nähty sellainen ihan oikeasti.


Kissat ovat kotoa tuttuja eläimiä, sillä naapurustossamme asuu paljon ulkona vapaasti liikkuvia kissoja. Nyt niitä lähtiin ihan läheltä ja olihan se jännää.


Eläintalosta löytyi myös mm. pupuja, hiiriä, lintuja, hamstereita, rottia, deguja, liskoja, käärmeitä, hämähäkki ja tämä hurjan näköinen jättiläistuhatjalkainen.

 Ulkoa löytyi sitten isompia eläinlajeja ja näille sai myös syöttää leipää. Eläimet selkeästi tunsivat rapisevat, läpinäkyvät leipäpussit eikä kavereista ollut puutetta aidan lähellä seisoessa.
 Villasika on aika hauska ilmestys, ehkä seuraava next big thing lankalaatumarkkinoilla? Kameli herätti kunnioitusta ja lapsissa myös pientä pelkoa, mutta onhan sillä kokoa ja näköä! Aika cool tyyppi heinänkorsineen, selkeää maajussi-ainesta. Ihanat alpakat veivät minun sydämen olemuksellaan, miten suloisia otuksia! Eläkepäivillä voisi muuttaa maalle, hankkia pienen lauman alpakoita ja alkaa tekemään alpakanvillasta villatuotteita. Tiesittekö muuten, että alpakan villa on seitsemän kertaa lämpimämpää kuin lampaanvilla? Poni kuin lapsuuden saduista ja heppatyttöjen kirjoista <3

Jos ei muuten poroja onnistu pohjoisessa näkemään, niin täältä löytyi niitäkin!

Suosittelen ehdottomasti Konijänkällä vierailemaan, jos Lapissa lomailet. Tilat olivat siistit, henkilökunta ystävällistä ja eläinlajeista löytyy varmasti oma suosikki jokaiselle. Konijänkästä tuli ehdottomasti vakituinen vierailukohde mökkilomillemme, syksyllä nähdään!

3 kommenttia:

 1. Täällä myös eläinhöperö ilmoittautuu! Kuopus haaveilee kääpiökanista syksyllä, eikä minulla ole sitä vastaan kyllä mitään. Olen aina tykännyt eläinten hoitamisesta ja sen ilon suon kyllä mieluusti lapsillenikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut kaksi kania ja ne ovat kyllä hauskoja otuksia. Hyvin persoonallisia ja minullakin olleet olivat kuin yö ja päivä keskenään. Aikuisen avulla todella kivoja lasten(kin) lemmikkejä :)

   Poista
 2. Eläinhöperö ilmoittautuu täälläkin! Vaikuttaa ihanalta paikalta tuo.. <3

  VastaaPoista