torstai 19. maaliskuuta 2015

Virkatut ballerinat

Ilmojen lämmetessä paksut villasukat alkoivat jo ahdistaa, mutta silti viluvarpaita paleli ja muistin pinterestissä vilahtaneet virkatut ballerinat. Kokeilin muutamaakin mallia ja lopputulos oli aina huonosti istuva tossu, joka ei pysy jalassa. Sisuunnuttani epäonnistumisiin aloin suunnitella omaa mallia ja tässä olisi ensimmäinen valmiiksi saatu versio. Suoraan koukulta nämä oli tosi hyvät mutta parin päivän jälkeen sen verran löpsähtäneet, että ohje vaatii vielä pienen loppuviilauksen. Tiedän jo mitä tehdä, tässä tapauksessa pieni muutos tuo toivottavasti ison eron lopputulokseen.

Ballerinoja jalassa auttaa pysymään virkattu naru ja puiset napit. Lankana on 7-veljestä ja käytin ballerinojen tekoon 4mm koukkua. Tein ballerinat pylväillä, jotta ne olisivat ilmavammat ja kevyemmät kuin aiemmin tekemäni villasukat. Ballerinat tehdään varpaista kantapäähän.Suurin ongelma minulle kokeilemissani malleissa oli kantapään istuvuus. Kantalappu oli liian matala ja tuntui koko ajan, että kantaosa lipsahtaa jalan alle. Omaan versiooni lähdin hakemaan perinteisempää kantapääkavennusta ja korotettua takaosaa, joka toisi myös lisää istuvuutta. Jos johonkin, niin tähän olen todella tyytyväinen ballerinoissani! Vaikka tossut hieman löpsähtivätkin, niin tossut pysyvät silti hyvin jalassa myös kantapään osalta.

Ohje näihin tulossa heti kun ehdin tehdä seuraavan version ja kokeilla muutoksen onnistumisen. Kerrankin kirjoitin itselleni ylös miten nämä tein, joten ihan nollasta ei tarvitse korjausversiota aloittaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti