maanantai 16. maaliskuuta 2015

Elise II

Tammikuussa valmistunut Elise Shawl on ollut talven lempihuivini ja helppo malli jäi edelleen polttelemaan mieltä. Kuumeilun vuoksi jouduin käymään pariinkin otteeseen lääkärissä ja pitkään odotukseen oli tarvetta saada jotain ajankulua. Kun kaapista vielä löytyi heräteostona kesällä hankittua liukuvärjättyä lankaa, oli valinta selvä. Mutta jo tehdessä huomasin ettei huivi tunnu omalle. Mitä pidemmälle se eteni, sitä enemmän huivi ahdisti. Pitäisi jo uskoa, ettei akryylisekoite ole minulle sopiva materiaali asusteisiin vaikka värit miellyttäisivätkin. Anoppi puolestaan ihastui huiviin jo keskeneräisenä, joten huivi saa uuden kodin hänen luotaan.


Lankana huivissa on Alice Angora Gold Simli, jossa on 75% akryylia, 10% mohairia, 10% villaa ja 5% kimalletta. Kyseessä on hyvin edullinen lanka, kerän hinta on monessa verkkokaupassa 4.50€ ja huiviin riitti mainiosti yksi kerä. Sitä jäi itseasiassa ylikin, koska halusin huiviin tummanharmaan reunan. Lanka oli ihan mukavaa virkata mutta purkaa ei pystynyt, sillä lanka oli aivan takertunut ja purkamisyritykset päättyivät todella herkästi langan katkeamiseen. Onneksi virheet eivät tämän kaltaisessa hyvin näy, ja vain minä tiedän mistä kohtaa niitä kannattaa etsiä...


Kaipaisinkin vinkkejä vastaavasta liukuvärjätystä langasta, mutta luonnonmateriaalina. Syksyn kädentaitomessuilla muutamia ihania löysin ja nyt niin harmittelen etten edes nimeä ottanut ylös. Olisiko sinulla antaa hyvää vinkkiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti