sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Pääsiäispupu ja uuden kameran testailua

Pieniä virpojia on ollut tänään liikkeellä ja suklaan sijasta meillä oli palkaksi varattuna iso kipollinen lakuja. Suurin osa päivästä tuli kuitenkin vietettyä poissa kotoa, joten lakuja jäi runsain määrin odottamaan lankalauantaita. Palkka-lakuja meillä vahti ystävällinen pupu, joka valmistui pääsiäiskoristeeksi eilen. Pupu on tehty Open langat-blogin ohjeella, lankana Novitan Miami ja koukku 3.00mm. Todella helppo tehdä ja ohje on hyvin selkeä. Ainoa mikä minua näissä harmittaa on hieman pieni koko ja ehkä muistattekin pöllötreenit syksyltä? Nyt on pakko saada se ohje toimimaan, koska samalla idealla voisi valmistaa myös näitä pupujakin.



Eräs päivän reissun tavoitteista oli uuden kameran valitseminen syntymäpäivälahjaksi ja löytyihän se pitkän miettimisen jälkeen. Toiveena oli pieni koko, riittävän hyvä zoomi, helpot säädöt, hyvä kuvanlaatu ja tottakai myös budjetti rajoitteena valinnassa. Ihmiselle, joka ei ymmärrä kameroista käytännössä kuin juuri sen pakollisen mitä tarvitaan kuvan ottamiseen, ei kameran valitseminen todellakaan ole helppoa. Nyt tarvitaan vain paljon kuvaamista, jotta uuden kameran säädöt ja ominaisuudet käyvät tutuksi. Ja äkkiä pois kameroiden myynti-, vertailu- ja arviointisivuilta, sillä se ei ole kuin loputon suo. "Olisiko joku muu sittenkin ollut parempi...". Mitä vertailuja nyt muutaman luin, niin omiin tarpeisiini tein hyvän valinnan.

Alimmat kuvat on otettu uudella kameralla hämärässä ja laatu on selkeästi parempi jo minuutin harjoittelulla kuin vanhalla kameralla. Sovitaanko siis, että onnistunut ostos?

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Hansuli! Pupu huutaa yksinäisyyttään, hänelle on ehdottomasti tehtävä ystävä :)

      Poista