torstai 21. elokuuta 2014

Rakkaudesta lasipurkkeihin

Jo keväällä näkyivät ensimmäiset oireet ja kesän myötä tilanne ryöstäytyi käsistä, enää ei pystynyt vastustamaan lasipurkkien kutsuhuutoa. Ensimmäiset Riihimäen lasin apila-purkit löytyivät Ylivieskan kirpparilta ja seuraava kirppisreissu Oulussa toi pari purkkia lisää. Nyt niitä on kolme eri kokoa ja ensimmäiset löytäneet jo omat paikkansakin. Talveksi ajattelin eteiseen isoa purkkia valojen kera, mutta se idea joutuu vielä odottamaan kauppoihin saapuvia uusia tunnelmavaloja. Ostoslistalla olisi toive löytää johdoton versio, jottei johtoa tulisi purkista yli. Pöytätason päällä oleva taulu muistuttaa rauhoittumaan, "Keep Calm and Carry On".

Keskikokoinen purkki toimii keittiössä puuropussien säilytyspaikkana. Peruspuurot eivät meillä lapsille uppoa, omena-kaneli on esikoisen suosikki ja kuopukselle maistuvat myös marjaversiot. Kun täytyy valita kahdesta pahasta, sokerisesta puurosta tai rahkasta, valitsen mieluummin lapsille kuitupitoisemman iltapalan.

Olohuoneen lipaston päällä asustavat iso ja keskikokoinen purkki kera korujen tekoon tarkoitettujen lankakerien. Helmitilausta odotellessa on aikaa suunnitella uusia malleja ja väriyhdistelmiä, ehkä jotain rohkeampaa tällä kertaa yksiväristen rinnalle. Jouluksi hankittuna punaista lankaa, joita onkin jo kolme tilauksessa. Täytyy kai tehdä (sellainenkin...) itsellekin, pianhan se pikkujoulusesonki jo alkaa!

Kirpparit toimivat joskus parhaina sisustusinspiraation paikkana, kunhan pitää vain silmät auki ja mielen avoimena. Joskus voi mennä jopa ostoslistan kanssa, kuten mulla kävi näiden purkkien kanssa. Harrastatko sinä "kirpparisisustamista"?

2 kommenttia:

  1. Missä kirppiksellä Oulussa käyt? Minä yritin tänään löytää palje-kirppikseltä tuolle lapselle kengät, löyty kaks pipoa ja housut sen sijaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljekirppiksellä eniten, mutta myös Järkikirppis, Kontti ja Pelastusarmeijan myymälä Limingantullissa tulee kierrettyä, jos aikaa on. Second Hand Storesta voi tehdä itselleen vaatelöytöjä, sisustustavaraa tai lastenvaatteita en ole sieltä löytänyt. Vasta piipahdettiin Toppilan kirppareilla, mutta uusi suosikkini on Iisi-kirppis Oulunsalossa.

      Poista