torstai 14. elokuuta 2014

Marjaopiskelua ja siili-konsertti

Minulla on ollut nyt muutamana aamuna pihaprojekti sieltä kivoimmasta päästä (15 vuotta sitten olisin kyllä ollut vähän toista mieltä...) eli marjojen poimintaa. Mutta osaisiko joku asiantuntevampi kommentoida ja auttaa, onko lehdissä näkyvä muutos herukanruostetta (oma googlediagnoosini). Mistään ei tunnu löytyvän tietoa ovatko marjat silti syömäkelpoisia, niissä kun ei mitään muutoksia näy ja makukin on herkullinen.

Mustia on tulossa ihan hirmuinen määrä, kypsät on nyt kerätty ja ensi viikolle kypsymässä reilusti lisää. Harmi vain kun en itse niitä mihinkään käytä, mutta "marjavaihdon" ansiosta saan niitä omia herkkuja, eli punaisia tilalle. Ensi vuodeksi tiedossa oksien karsintaa, parempien tukien laittoa ja pensaiden "ilmastointia" paremmaksi tätä kautta. Ensimmäinen vuosi omien marjapensaiden omistajana osoitti virheet, jotka paremmalla opilla (opiskelin juuri googlesta marjapensaiden hoitoa...) toivottavasti korjataan tuleva vuonna!

Marjojen keräämisen vastapainoksi illalla jotain aivan muuta! Päivän ruoan laittoi ravintolan henkilökunta ja massut täynnä oli hyvä suunnata keskustaan Soivan siilen konserttiin. Esikoinen seurasi konserttia isän kyydissä wompatissa, korkealta näki paljon paremmin ja repussa oli turvallinen olla väenpaljoudessa. 

Kuopus puolestaan sai kurkkia konsertin uuden Tulansa kyydissä. Huomaa mätsäävät paita ja repun jalansuiden pehmusteet, keltainen väri alkaa pelottavasti kulkeutua vaatekaappiin... Säädöt ja mukavin kantokorkeus vielä hakusessa Tulan kanssa, menee hetki opetella uuden repun niksit ja mukavuudet. Minä olen niitä, jotka siirtelevat remmejä senteillä suuntaan jos toiseen, hyppyytän koko reppua kesken kantamisen ylöspäin tai parannan peppupussia mieluummin kun toteaisin, että ensi kerralla parempi. Välillä tulee mieleen, että saako tämä säätäminen repun käytön näyttämään hankalalta muiden silmissä, vaikka se tapahtuukin nopeasti. Mutta kun miettii, kuinka paljon helpompi meillä oli katsoa konserttia lapset repuissa selässä verraten niihin lukemattomiin vanhempiin, jotka sylissä yrittivät nostaa (isojakin) lapsiaan ylemmäs, niin toivottavasti kantamisesta repulla/liinalla/ergonomisella kantovälineellä jää kuitenkin muillekin ensisijaisesti mieleen helppous ja kätevyys.

2 kommenttia:

 1. Jostakin toisesta blogista eksyin tänne kurkkimaan.. Ihania juttuja täällä, taidampa tulla toistekin. :)
  Suu vain loksahti auki, kun luin, että et mihinkään käytä mustaherukoita. Piti tarkistaa moneen kertaan, että luinko oikein, haha. :) Itselle kun ne on suurinta herkkua maailmassa..Toki tykkään muistakin herukoista, mutta mustathan on sekä sellaisenaan, että mehuna maailman parasta! :) Oletko ikinä tehnyt tai maistanut mustaherukkamehua?
  Ja nuista kirkkaan herukan lehdistä, niin meilläkin kirkkaiden ja punaisten pensaiden lehdet tosi aikaisin kellastuivat ja tippuivat pois.. Ajattelin sen olevan ihan normaalia, mutta en kyllä muista, miten vaikkapa viime vuonna kävi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikein luit :) Mustista en pidä, edes mehuna mutta punaiset ja valkoherukat on todella namps! Meillä punaisten lehdissä ja jopa marjoissa oli ruostetta, joten valitettavasti tänä vuonna niitä herkkuja ei suoraan pensaasta päässyt hakemaan...

   Poista