perjantai 29. elokuuta 2014

Liinaohjeiden mietintää ja kukkakoru

Edellisellä kirpparireissulla erään pöydän takanurkasta löytyi Vauva-lehden tilaajalahjaliina uutena paketissaan ohjeiden kera vain muutamalla eurolla. Ostin tämän reppuprojektiin, kangas sopii hyvin esim. wrap tain olkaimiin. Näitä on kuulemma kahdenlaisia, toinen parempi kuin toinen ja epäilisin tämän olevan sitä parempaa laatua. Liinassa on vinojoustavuutta käsin kokeiltuna, kantokokemusta ei vielä ole liinan odotellessa pesuvuoroaan. Mutta en voinut olla kiinnittämättä huomiota liinan mukana tulleisiin ohjeisiin.

Ensimmäisellä sivulla opastetaan ensimmäisenä kehtosidonta, jota ei enää suositella käytettäväksi vaan suosituksena on aina vauva pystyasentoon.

Ja toisena kietaisuristi II, joka on trikooliinalle huomattavasti paremmin sopiva sidonta. Kudotulla liinalla tämän sidonnan kiristely on hankalaa ja ohjeen mukaan valmiiksi päälle tehtynä ei lopputuloksena todennäköisesti tule olemaan tukeva sidonta. Minulla on itsellänikin ollut ensimmäisenä liinana tämä sama liina, myöskin kirpparilta löydettynä, ja kantoharrastus liinalla meinasi tyssätä siihen. Minua harmittaa suunnattomasti tämäntyyliset ohjeistukset liinojen mukana, joiden myötä kantamisesta ja liinan sitomisesta voi saada aivan vääränlaisen kuvan. Näitä näkee myynnissä paljon ja hinta on monesti hyvin edullinen, joten liina on todella houkutteleva ns. kokeiluliinaksi, "tykkäisinkö käyttää liinaa"-tyyliseen mietintään. Samalla rahalla saisi kuitenkin liinalainaamosta valmiiksi pehmitetyn ja käyttäjälleen sopivan lainaliinan ja mikä tärkeintä opastuksen kera, jota omakohtaisella kokemuksella itse suosittelisin alkuun. Jokaisella paikkakunnalla ei toki lainaamoa ole, mutta kantotukihenkilöitä löytyy laajemmin. Myös facebookista löytyy omat keskusteluryhmänsä kantovälineille, joissa apua saa kokeneemmilta kantajilta. Liinailu ei ole hifistelylaji, välineen ei tarvitse maksaa satoja euroja mutta pienellä avulla harrastus on huomattavasti mukavampaa!

Mutta on tullut tehtyä muutakin kuin analysoitua liinailuohjeita... Tilasin USA:sta koruihin soveltuvia puurenkaita, jotka ovat samalla tavoin käsittelemättömiä kuin käyttämäni puuhelmetkin. Tässä ensimmäisen illan kokeilukoru, päällystettynä vaaleanpunaisella ja pinkillä langalla.

Väreiltään hyvin hempeää sen illan tunnelmaan sopivaa, mutta juuri tänään uhmaikäisen kanssa voisi tehdä jotain hyvin musta-valkoista... Ei ole helppoa olla kaksivuotias!


6 kommenttia:

 1. Tosi suloinen koru! Jos joskus liikenee myyntiin asti tuommoista tummemmissa sävyissä, niin muista mua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdä ihan toiveen mukaan, laita vain viestiä tulemaan :)

   Poista
 2. Todella kaunis virkattu koru! :)Pitäisin tuollaista itsekin, jos sellainen olisi. Sopisi myös hyvin äidille ja pienelle prinsessalle viemisiksikin. Oletko hakenut ideoita virkattuihin koruihin jostakin kirjasta vai Internetin syövereistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä on tulossa myyntiin pian, mutta toiveiden mukaan voin tehdä jo nyt :) Inspiraatiota haettu netistä, mm. etsystä ja pinterestistä mutta parhaat ideat syntyy yöllä kun lapset ei nuku ja on aikaa ajatella...

   Poista
 3. Onpa kertakaikkisen kaunis koru! Onko sinulla näitä myynnissä jossain?

  Onkohan niin, että se Vauva-lehden tilaajalahjaliina on niin vanha, että suositukset ovat muuttuneet sen jälkeen? Myös oman ensimmäisen liinani mukana tullessa ohjeissa oli kehtosidonta, ja kannoinkin esikoista siinä, kun en mistään suosituksista ollut kuullutkaan.

  VastaaPoista