tiistai 12. elokuuta 2014

Tula kera jatkopaloin, toimii!


Saatoin "ehkä" hivenen hoputtaa postitätiä tänään, mutta onnistuin saamaan hänet keskeyttämään pakettien hyllyttämisen ja luovuttamaan paketin jo ennen kuin sitä oli ehditty kirjata saapuneeksi... Mutta kun tiedossa oli, että Ipanaiselta tulossa oleva paketti on enää vain klikkauksen päässä ja kello vain hiven ennen neljää, joten uskalsin kokeilla! Tilasin itselleni Tulan Priya-kantoliinan nukutuskäyttöön ja standard-kokoisen repun jatkopaloilla autoon "matkarattaiksi". Pähkäilin todella pitkään kumman koon valitsen ja olen kyllä tyytyväinen valintaani. Kuopus on nyt muutamaa päivää vaille 1v 4kk, siro ja ikäisekseen hieman miinuskäyrällä aina kasvanut. Standard-kokoinen reppu on hänelle hieman liian kapea polvitaipeesta toiseen mitaten, mutta yläosastaan juuri sopiva. Lapsi saa helposti kädet paneelin ulkopuolelle ja reppu asettuu tosi hyvin tukemaan yläselkää. Jos kädet on paneelin sisäpuolella, yltää paneeli vielä niskaan saakka, joten toimisi tarvittaessa myös nukkuessa unituen kanssa.

Tulalla on kuitenkin ihan loistava ratkaisu jatkamaan paneelin leveyttä polvitaipeiden kohdalla ja se on jatkopalat! Jatkopalat kiinnittyy ylhäältä olkahihnoihin ja alhaalta ne pujotetaan vyötäröhihnaan. Palat on muotoiltu vyötärötuen mukaan, eli ne istuvat siihen kuin hansikas.

 
Eikös näytä aika kivalle harmaat jatkopalat tuossa sivuilla, sulautuu hyvin muuhun reppuun. Taaperoreppuja testatessa tykästyin noihin paksuihin olkapehmusteisiin ja tukevaan vyötäröön, mielenkiinnolla testailen kuinka toimivat pienemmässä repussa pienemmän kannettavan kanssa.

Ja tältä ne näyttää käytössä. Kuopukselle nuo jatkopalat on juuri sopivat niin, että ne ovat täysin paneelissa kiinni ja asento on helppo saada hyväksi. Ilmankin jatkopaloja hänellä olisi peppu polvia alempana, mutta näin tukea tulee luonnollisesti enemmän. Itse mietin ennen kokeilua, että pitääkö paloja jotenkin asetella erikseen, mutta ne kyllä asettuivat kohdilleen ihan itsekseen.

Ja pitihän se toki kokeilla, miltä tuntuisi standard-reppu jatkopaloin tuollaisen pian 2,5-vuotiaan kanssa. Ilman jatkopaloja asento ei olisi pitkäaikaisessa kannossa varmastikaan mukava kummallekaan, mutta jatkopaloin on mahdollista saada hyvä sammakkoasento aikaiseksi. Paneeli jää toki lyhyeksi selästä ja heittäytyjän kanssa kaipaisin varmasti enemmän tukea niskaa kohti mutta esikoisen kanssa voisinkin kuvitella menevänä tällä yhdistelmällä lyhyitä aikoja. Pitkiin kantoaikoihin kaipaisin hänelle jo taaperokokoista vaihtoehtoa.

Kantorepuissa on mielestäni tärkeää se, että reppu on mieluummin sopiva hetken kuin liian suuri todella kauan, eli oikean koon valinnalla on suuri merkitys. Kuten kengissä, ei myöskään repuissa suuri kasvunvara yleensä helpota käyttöä millään tavalla vaan pikemminkin turhauttaa, kun kiva kantoväline jää käyttämättä huonon istuvuuden takia. Yleensä jälleenmyyntiarvo on todella hyvä, ja kirppariryhmät aktiivisia, joten koon vaihtuessa uusi käyttäjä löytyy monesti pian.

Tänään vietetty sisäpäivää vesisateen piiskatessa pihalla, huomenna marjapensaiden kimppuun tavoitteena kerätä mahdollisimman paljon marjoja pakkaseen talvea varten!

3 kommenttia:

 1. Suurkiitos jatkopalakokemuksen jakamisesta, tuli niin tarpeeseen :) Meillä standard-koko on muuten sopiva, joten uskon taapero-koon olevan vielä reilu. Nyt ei muuta kuin jatkopalojen hankintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tästä oli sinulle apua! Taaperokokoinen reppu on todella paljon suurempi kuin standard, joten jatkopalat on kyllä hyvä ja tosi edullinen vaihtoehto siirtymisvaiheeseen.

   Poista
 2. Mulla kans nuot jatkopalat ja käytän niitä aina 2,5v ja 3,5v kantaessa. Tuo,Standard on huikea reppu, vauvaa kannan sillä pääsääntöisesti. Ilman sitä en,pärjäis!! :D

  VastaaPoista