torstai 18. kesäkuuta 2015

Virkatut korit pienellä rouheudella

Eilen mainitsinkin, että illan projektina oli tehdä jotain omiin tarpeisiin. Minulla on keskeneräiset käsityöt monesti tv-tasolla ja olohuoneen hyllyllä, eikä se todellakaan ole käytännöllistä saati kaunista. Käsityöt kulkee myös nykyään hiemankin pidemmillä automatkoilla mukana ja niitä sitten aina nopeaa pakkailen ennen kauppareissuja. Mietin jo minkälainen kori olisi hyvä vaihtoehto hankkia ja mistä sen löytäisin. Korin pitäisi olla ehdottomasti umpinainen tai pienireikäinen, jotta pienet helmet tai virkkuukoukku ei putoaisi kyydistä pois. Tarvitsisin kaksi eri kokoista, toisen keskeneräisille virkatuille pehmoille ja toisen koruille. Korissa pitäisi olla myös kahvat, jotta se olisi helppo napata mukaan ja kantaa, vaikka käsissä olisi muutakin tavaraa. Kunnes vaatehuoneessa näin kasan Kärkkäiseltä hamstraamiani trikookuteita ja tajusin, että voisinhan tehdä korit itse. Virkatut korit voivat joidenkin muotien mukaan jo olla "vanha juttu" mutta minä niistä kyllä edelleen tykkään todella paljon ja sopivat hyvin kotikutoiseen tunnelmaan. 

Olen tottunut käyttämään ontelokuteita ja epäilykseni trikookudetta kohtaan oli hyvin suuri. Tämä oli kuitenkin todella positiivinen yllätys, hyvinkin tasaista ja todella kivaa virkata. Pehmoista, taipuisaa ja joustavaa, tosin ainakin tämä kerä sisälsi myös paljon pieniä solmuja.  Omaan käyttöön koreihin jätin riskilläkin solmut paikoilleen ja virkkasin menemään, kori kun ei kovin kovaan rasitukseen tule joutumaan joka solmuja aukoisi. Onneksi hamstrasin tätä usemman kerän, valmiiksi kerittynä on myös aloittaminen helpompaa verraten vyyhdillä myytävään ontelokuteeseen mitä yleensä Kärkkäiseltä olen hankkinut. Virkkasin isomman korin 8-koukulla ja pienemmän 7-koukulla, ja koreihin valitsen jatkossa tuon pienemmän koon. Itse tykkään napakoista koreista ja näin se myös säilyttää muotonsa paremmin.

Sisustukseen olen jo hetken kaivannut jotain rouheutta sekä luonnollisia sävyjä, ja niin tein molempiin koreihin juuttinarusta pienet somisteet. Isompi kori sai kylkeensä tähden...

... ja pienempi herttaisen sydämen. Juuttinaru oli yllättävän kivaa virkattavaa ja siitä voisi kokeilla tehdä korin tai mikseipä upean maton uloskin. Nyt sitä pitäisi vain saada jostain lisää enkä tietenkään muista yhtään mistä tätä joulun alla hankin. Hyviä vinkkejä ostopaikoista otan vastaan!

Joko sinä olet kyllästynyt virkattuihin koreihin vai vieläkö ne ihastuttavat?

1 kommentti: