sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Juhannus

Meillä ei ollut suuria suunnitelmia juhannukselle ja ehkä juuri sen vuoksi siitä tulikin niin kiva. Ruokavieraita oli kahtena päivänä ja tänään ollaan vain oleiltu, saunottu ja esikoisen kanssa askarreltu. Juhannusfiilis tuli huppu päässä sääskiltä ulkona piilotellen, eikä kesämekkoja kaivettu esiin tänäkään vuonna. Sain myös pitkään kesken olleen projektin päätökseen, nimittäin nämä villasukat vihdoin tehtyä loppuun. Ne ovat itse asiassa joululahja (viime vuoden), mutta kylmänä kesäiltana varmasti yhtä hyödylliset kuin talven pakkasilla. Onneksi nämä olivat ystävälle, jonka kanssa meillä on tapana vitsailla että "hiljaa hyvä tulee". Enpä ole ennen joululahjaa juhannuksena antanut! Pienenä pahoitteluna myöhästyneestä lahjasta pakkasin sukat mustaan trikookudekerään pienen sydämen kera.

Tennareita rakastavalle tennarisukat Novitan ohjeella, lankana 7 veljestä tumma harmaa ja valkea. Sukat ovat minulle hieman pienet, joten kuvat nyt näin jalattomista sukista.


Juhannuksena on toki grillailtu ja herkuteltu kuten kuuluukin. Mustikkapulla oli esikoisen toive ja ne leivottiin juhannusaatoksi.

Juhannuspäivänä nautittiin ystävän tekemästä jälkkäristä, joka oli minulle ihan uusi tuttavuus. Nimeltään eton mess ja sisälsi kermavaahtoon kätkettynä mm. marenkeja, mansikoita, persikoita ja suklaakastiketta. Todella hyvää ja niin kivan kevyttä raskaan aterian jälkeen. Tämän inspiroimana täytyy jonain päivänä tehdä rahkailtapala, sillä mansikan ja persikan yhdistelmä toisi kivaa vaihtelua marjoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti