tiistai 16. kesäkuuta 2015

Hu-Huu sanoi pöllökuoro

Sain toiveen kolmesta virkatusta pöllöstä ja kasan inspiraatiokuvia, joissa selkeänä innoittajana on ollut Prinsessajutun virkattu pöllö. Itsekin olen samanlaisen aiemmin tehnyt ja kuvannut samankaltaisessa sademyrskyssä kuin tänäänkin on ollut. Perusidea oli siis tuttu, joten ei kun tuumasta toimeen ja omaa versiota tekemään. Tein ensimmäisen pöllön ihan fiiliksellä aina välillä vilkuillen kokonaisuutta ja purin alun moneen kertaan, että sain leveydestä mieluisan. Sitten vain silmukat ylös ja seuraavat samalla kaavalla. Ja jälleen vaikka samalla kaavalla tekee, on jokainen pöllö silti täysin oma yksilönsä.

Toive oli myös tietynlaisesta kukasta pöllön korvaan ja se taisikin olla projektin haastavin osuus. Ensimmäistä kertaa virkkasin kukan, mutta onneksi näihin löytyi runsaasti erilaisia ohjeita, joista muunnella se omansa. Aikuiselle tai isommalle lapselle kukan keskelle olisi voinut kiinnittää vielä napin koristeeksi mutta vauvalahjaksi ajatelluille pöllöille turvallisuussyistä sen jätin pois.


Pöllöt valmistuivat yllättävän ripeästi kiitos usean autossa istutun hetken viime viikolla ja nämä olivat kyllä loistavia auto-virkattavia. Voi jättää helposti kesken ja jatkaa siitä mihin jäi, eikä ohjetta tarvitse vilkuilla. Kiitokset tilaajalle kivasta tehtävästä, mutta nyt on taas kiva palata niiden näperrettävien pupujen pariin!

2 kommenttia: