torstai 25. kesäkuuta 2015

Jo kahden kuukauden kukka

Orkideani on kukkinut jo kaksi kuukautta, mikä taitaa olla pisin aika minkä mikään kukkiva sisäkasvi on hengissä minun hoidossani selvinnyt. Ulkokukkiin harrastan "kouluttamista", eli opetan ne pärjäämään pelkällä sadevedellä. Kuulemma kun monivuotisia kukkia ei kastele säännöllisesti, ne kasvattavat pidemmät juuret, joilla poimivat tarvittavaa veden maaperästä. Käytännössä tämä toimii siis niin, että kukkia ei kastella koskaan, joten sopii myös aloitteleville hortonomeille. Kokeilu omalla vastuulla, mutta tällä menetelmällä edellisessä kodissamme mm. pioni teki upeat kukinnot kahtena kesänä.

Vanha singer on tainnut jäädä makuuhuoneeseemme pysyvästi, kun ei se muuta paikkaa kodissa tunnu löytävän. Minulla on selkeä ongelma, liian paljon kivoja juttuja ja aivan liian vähän tilaa niille. Nyt on kyllä tulossa muutamia uusia huonekaluja mummolastani ja päätinkin, että niille on tehtävä tilansa laittamalla jotain muuta pois. Isot kaapilliset yöpöydät ovat meillä ihan turhat, sillä ne ovat molemmilla täysin tyhjät. Olen näihin miettinyt erilaisia vaihtoehtoja ja toiveissa olisikin, että muutama mummolasta tuleva juttu ratkaisisi tämän ongelman.

Uutta vai vanhaa, kummalla sinä mieluummin sisustat?

2 kommenttia:

  1. No vau - pitäisiköhän vaihteeksi itekkin kokeilla, kun oli halppiksessa niin komeita orkideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut orkidea vain kerran vuodessa, syntymäpäivän jälkeen anopin ostamana, mutten kyllä muista, että olisi koskaan näin kauaa kukkinut. Mikä lie superkasvi, vai olenko vihdoin oppinut pitämään kasvit hengissä...

      Poista