sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Huopapohjasukat aikuiselle

Meillä on äitini kanssa yhteinen projekti: aikuisten huopapohjasukat. Näitä kyseltiin joulun alla tapahtumissa paljon ja enpä osannut itsekään sanoa, mistä niitä löytyisi. Siispä niitä täytyi alkaa tehdä itse, onhan vielä paksupohjaisten villasukkien käyttöaikaa jäljellä ja seuraava alkaa nopeampaa kuin uskaltaa edes ajatella. Neulomisen hoitaa äitini ja minä viimeistelen huovuttamalla. Mallia on haettu kokeilemalla ja vertailemalla netin ohjeita, samalla testaten eri lankojen huopumista ja laatua.

Olen luvannut itselleni, että alan jo nyt valmistautumaan kesän myyntisesonkiin, samoin jo myös tulevaan jouluun, ettei tänä vuonna tulisi niin kamala kiirus. Joulua ennen kun olisi kiva nukkuakin vaikka käsitöiden tekeminen niin mukavaa olisikin. Sukkien tekoon nyt hurahtaneena on niitä pakko saada tehdä myös itse, ja suunnitelmat on jo valmiina pastellisille unelmille.

Meidän perheessä on nyt innostuttu valepalmikoista, ja vaikkei se parhaimmillaan raitalangassa olekaan, niin tuo kuitenkin kivaa naisellisuutta ja vaihtelua perusvarteen verraten.

Sukat on kevyesti huovutetut eli ne muotoutuvat kivasti jalkaan kuin perussukkakin mutta ovat reilusti lämpimämmät.

Minä tykkään hirmuisesti Novitan Joki-lankojen liukuvärjäyksistä, eikä haittaa yhtään ettei sukista tule täysin samanlasta paria värien osalta. Liukuvärjäys tuo kivaa elävyyttä sukkaan ja tuo myös hauskaa pientä jännitystä neulomiseen.

Meidän esikoinen täyttää tänään jo 4v., miten nopeaa aika onkaan mennyt! Juhlat juhlitaan sitten pikkuveljen kanssa myöhemmin yhdessä, mutta saimme kuitenkin juhlatunnelmaa ja muutosta arkeen lasten ensimmäisillä yövierailla. Saa nähdä miten uni tulee illalla kaikille, onhan meillä ollut kivaa hulinaa! 

4 kommenttia:

 1. Tosi kivoja. Varmasti lämmittää jalkoja.

  VastaaPoista
 2. Ihania huopasukkia :) Tein poikaystävälleni vastaavat viime kesänä harmaina ja ilokseni olen huomannut että ne ovat olleet lähes päivittäin käytössä! Eli ovat ainakin meillä kovassa huudossa. Tilauksessa on jo eri väriset kunhan vain ehtisi tehdä :)

  VastaaPoista
 3. Mulla palelee jalat aina. Just tuollaiset olis tarpeen.

  VastaaPoista
 4. Noi on varmasti megalämpimät.
  Onnea synttärisankarille 💞

  VastaaPoista