perjantai 26. helmikuuta 2016

Juhannusruusu -liina

Minun on pakko myöntää, että vaikka virkkaankin paljon, eivät virkatut liinat ole koskaan kuuluneet niihin "pakko tehdä"-juttuihin. Virkatut liinat tuovat edelleen mieleen ne hirmuisen ohuet ja hienot mummojen liinat kaikilla mahdollisilla pienilläkin tasoilla ja ei aina niin hyvällä tavalla... Eteinen kaipasi kuitenkin pientä väripiristystä ja toiveena se hyvin tuttu nollabudjetti. Lankalaatikosta löytyi vaaleanpunaista Novitan Huvilaa, jota vasta hamstrasin alekorista kukkaroita varten ja malliksi valitsin jo vanhan suosikin juhannusruusun. Juhannusruusu-mattoja olen tehnyt aiemmin pari ja muutaman tiskiliinankin hieman ohjetta pienentäen, malli vain on niin simppelin kaunis. Liinan tekeminen oli nopeaa ja lanka kivaa virkattavaa, joten tämä oli todellinen hyvän mielen -projekti. Jos lapset olisivat isompia, olisi tällaiset hieman isompana aivan ihania kattausliinoja keittiössä. Nyt liina tuo kuitenkin sitä toivottua väriä ja piristystä pieneen eteiseen, jonka läpi kuljetaan lukemattomia kertoja päivässä.Lanka: Novita Huvila, väri vaaleanpunainen (507)
Koukku: 2,25mm
Menekki: 38g

Ihanaa viikonloppua, vaikka meillä se kuluukin sairastellessa. Esikoisen kanssa kuumeillaan kera silmätulehdusten, tätähän tämä flunssa-aika tuppaa olemaan...

5 kommenttia:

 1. Toi on sievä ja sulla on upean tasainen käsiala. Paljonko tulisi maksamaan jos tekisit mulle tuolla ohjeella wc-maton?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy myöntää, että ahkera harjoittelu on tuottanut tulosta, alkuun oli käsiala ihan toisenlainen :) minkä kokoinen maton tulisi olla?

   Poista
 2. Ihana tuo juhannusruusu. Sopii pinkiksi hienosti.
  Itselläni samalla ohjeella tehty keittiön iso matto.

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis, ihana väripilkku!

  VastaaPoista
 4. Miten suloinen liina!! Ja kuten Nanni kirjoitti, todella tasaista jälkeä. Matto olisi kyllä ihana, ei vain taidot riitä :)

  VastaaPoista