perjantai 5. helmikuuta 2016

Rusettipinnit + ohje

Isompien töiden välissä on ihana tehdä jotain pientä ja ihan todella söpöä! Nämä pinnit sopivat siihen kategoriaan loistavasti ja tuovat ilon mukanaan jo tehdessä. Pastellisävyt yhdistettynä valkeaan pinniin ovat omia suosikkejani ja aivan huutavat jo tulevaa kevättä. Tänään olikin niin kaunis aurinkoinen ilma, että kevät todellakin tuntuu jo. 

Rusettien malli on tuttu jo aiemmin tekemistäni ponnareista ja ohuemmista pinneistä, lankana suosikkini Drops Muskat, joka on kestävää 100% merseroitua puuvillaa.


Rusetin ohje:

Lanka Drops Muskat
Koukku 3,0mm
Pinnit tilasin Nappikauppa Punahilkasta
Liima esim. E6000 tai UHU

Tee taikarengas, johon virkataan 4kjs, 5 tuplapylvästä*, 3kjs, piilosilmukka renkaaseen, 4kjs, 5 tuplapylvästä*, 3kjs ja jälleen kiinnitys renkaaseen piilosilmukalla. Jätä pitkä häntä, ennen kuin leikkaat langan, sillä tällä kieputetaan rusetin keskikohta. Kiristä rengas, mutta älä katkaise häntää. Kieputa pitkällä hännällä rusetin keskikohta ja solmi nämä kaksi häntää takana yhteen. Päättele huolellisesti ja rusetti on valmis.

(*ohjeeseen korjattu pylväiden tilalle tuplapylväät)

Nyt saatavilla myös tarkempi kuvallinen ohje, sen löydät tästä postauksesta. 

8 kommenttia:

 1. Tosi nättejä, mutta en ymmärrä ohjetta :( Voitko ottaa yhdestä kuvan, ennenkuin olet kieputtanut hännän tuohon keskelle? Tai tehdä kuvalliset ohjeet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt löytyy tarkempi kuvallinen ohje täältä http://pieniahetkia.blogspot.fi/2016/02/virkattu-rusetti-kuvallinen-ohje.html

   Kerrothan jos siinä on epäselvyyttä, itse niin sokeasti omia ohjeitaan lukee.

   Poista
  2. Kiitos, kuvallisilla ohjeilla onnistuin!

   Poista
  3. Kiva, että se selkeytti :) kuvat kertoo kyllä aina enemmän kuin sanat!

   Poista
 2. Ai, ihaniako?? Mun tekemänä noi näyttäis varmaan pommin räjähdykseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisitpa nähnyt minun ensimmäisen virkkausyrityksen, se sisälsi hurjan määrän tuskaa, raivoa ja raskaana olevan naisen turhautuneisuutta ;)

   Poista
 3. Söpöjä! Rusetteja voisi varmaan kiinnittää muuallekin, vaikka sukan varteen. Minusta ohje vaikuttaa selvältä, pitääpä kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkiin minä myös ajattelin näitä tehdä, hyvin onnistuu monenlaisista langoista :)

   Poista