tiistai 4. marraskuuta 2014

Pehmeä unikaveri ja huolten kuuntelija

Olen osallistumassa joulumyyjäisiin kuun lopulla korujen kanssa, mutta halusin sinne myös jotain muutakin myytävää. Olen aiemmin tehnyt muutaman virkatun pöllöavaimenperän ja niistä idea lähti kehittää ohje reilusti suurempaan pöllöön. Ja niin syntyi Virkku-pöllö! Kooltaan hän on n. 15cm eli juuri sopivan kokoinen pieniin käsiin ja kainaloihin. Pöllö on pehmoinen ja pullea, lankana käytin näihin Novitan Miamia ja virkkasin koukulla nro 3.

Valkoinen pöllö oli ensimmäinen koekappale, valmistui pääosin lasten leikkejä vahtiessa ja viimeistelyt tein tuttuun tapaan yöllä lasten mentyä nukkumaan. Silmää vinkkaava humoristinen tapaus oli tämä kaveri ja niin mukava tehdä, vaikka ohje vielä hurjasti hakusessa olikin. Eilen illalla pöllö sai tumman sävyisen ja lempeästi hymyilevän ystävän. Hieman muuttelin mallia pään ja silmien osalta, ja myös nokasta tein pienemmän ja sävyltään kirkkaan kiiltävän oranssin.

Pöllöissä näkyy uskomaton ero myös siinä, kuinka omaan käteen sopivalla koukulla on suuri merkitys lopputulokseen. Valkoinen pöllö on tehty perusmallisella, kapealla virkkuukoukulla ja musta pöllö Knitpron ergonomisella versiolla. Jälkimmäinen istui heti paremmin käteen ja tekeminenkin oli sujuvampaa. Ja ero näkyy myös työn jäljessä, musta pöllö on tiiviimpi ja kauniimpi pinnaltaan. 
Virkut toivottavat ihanaa tiistaita! Tänne on luvattu illaksi runsasta lumisadetta, joten toivottavasti huomenna päästään taas lumihommiin lasten kanssa.

10 kommenttia:

 1. Ihanat pikku kaverit! :) Jonkun tuoimmoisen minäkin halaun sohvan nurkkaan, vaikkei täällä ihmislapsia olekkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä kaverit kyllä kuuntelevat myös aikuisten murheet ja ilotkin!

   Poista
 2. Voi että! Onpahan ne ihania! Meille tulee ihan huippu yhteispöytä :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihanat! Kelpuuttaisin miekin tuollaisen meille :)

  VastaaPoista
 4. Vau! Yötöitä tiedossa jos noita myyntiin laitat. Viedään varmasti käsistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin, työaika kun tuntuu loppuvan klo 01 pääsääntöisesti... Onneksi lapset nukkuvat nykyään aamuisin yli kahdeksaan, jaksaa jaksaa!

   Poista
 5. Suloisia pöllöjä ja karkkikaulakorutkin todella ihania :)

  VastaaPoista