sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kuumetta ja helmiä

 
Pyhäinpäivä ei tänä vuonna poikennut muista viime päivistä, sillä ärhäkkä kuumetauti valtasi talon jo puolessa välin viikkoa. Ensin sairastui esikoinen ja kuopus seurasi pari vuorokautta myöhemmin perässä. Molemmilla korkea 40 asteen kuume, jota ei edes särkylääkkeillä meinattu saada tippumaan. Nyt jo voiton puolella, molemmilla kuumeeton päivä (vai pitäisikö koputtaa puuta...) ja yskä alkaa tulla tilalle. Kipeää kuopusta viihdytetty liinassa, liinana uusin hankinta Tula Mockingbrd Plum.

Mockingbird on keskipaksu liina, kudonta on tiheä ja liina on sidottavuudeltaan helppo. Hyvin jaksaa kantaa kymmenkiloista kuopusta, itse käytän tällä nelosen liinalla yleensä sidontana perusreppua. On minun ainoa reppuliina ja pääsee varmasti aktiivikäyttöön kun miehen isäkuukausi loppuu, ja meidän arki taas alkaa.

Esikoinen pääsi tänään jo aamulla hetkeksi ulos, kun eilen oli ensimmäinen kuumeeton päivä ja me sillä aikaa kuopuksen kanssa siistittiin paikkoja katsoen samalla fröbelin palikoita. Fröbelin palikat on kuopuksen lemppareita ja valehtelematta olemme nähneet viimeisten päivien aikana heidän konserttitaltiointinsa n. 15 kertaa päivässä. Kuopukselle riittää, että se soi koko ajan taustalla ja hän voi sillä aikaa leikkiä muualla. Mutta samantien kun kuuluu lopputunnari, nousee sormet pystyyn ja käy komennus kaukosäätimelle laittamaan video alusta.

Yöllä on sitten tehty töitä, eli tilauskoruja. On hassua huomata, kuinka toivotut värit menevät aalloissa. Aiemmin syksyllä toivottiin paljon vaaleanpunaisia koruja, sen jälkeen eniten meni turkoosia ja petroolia ja nyt suosituimpia tuntuvat olevan luonnonsävyt. Pikkuhiljaa myös joulu alkaa olla ihmisten mielissä ja ensimmäiset punaiset tilaustyökorut on tehty. Malleista suosituimpia ovat kukkarengas ja kolmen helmen koru, lapsille valitaan useimmiten perhosmalli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti