tiistai 18. marraskuuta 2014

Valkoinen sohva lapsiperheeseen, tähän on pakko olla joku selitys...

Vanhan tummanruskean divaanivuodesohvan ostin vuonna 2008 Ouluun muuttaessani ja se palveli hyvin ahkerasti viime viikkoon asti, kunnes kuului poks. Varoittamatta sohvan sisällä pieni, mutta tärkeä puuosa petti ja jo ensimmäisellä vilkaisulla totesimme, ettei sohva ole enää korjattavissa. Edullisen hintaluokan sohvaksi tämä oli ollut loistoyksilö ja kangaskin vielä hyvässä kunnossa. Hajoamisestaan huolimatta jotain siitä vielä meille jäi, tämän yritän kuvata valoisaan aikaan. Mutta tilanne oli kuitenkin se, että olohuone oli vailla sohvaa. Ikean Ektorp -sohvasta olen haaveillut jo pitkään ja nyt tiesin tilaisuuteni tulleen. Pikainen vilkaisu Ikean sivuille ja sieltähän se löytyi tarjoushintaisena. Vajaa 300€ kolmen hengen sohvasta vahvistaa ajatuksen ja hintavertailua muihin sohvamalleihin muualla ei enää tuohon hintaan kannattanut tehdä. Mutta se väri... Kaksi alle 3-vuotiasta ja valkoinen sohva tuntuu ensin katastrofaaliselle suunnitelmalle. Mutta ajatus siitä, että meillä olisi sohva, jossa on irtopäälliset ja mahdollisuus käyttää sitä myöten konepesua sekä tahranpoistoaineita pelkäämättä värien lähtemistä, rohkaisi. Ero vanhan ja uuden sohvan värien tuomalla tunnelmalla huoneeseen on suuri. Huone on nyt huomattavasti valoisampi ja siromman sohvan myötä huone myös tuntuu suuremmalle. Istuinosan päälle laitoin tähtipeiton hieman suojaamaan, sohvalla kun puetaan myös ulkovaatteita ja joskus iltaisin saattaa sille suklaalevykin eksyä... Ainoa mitä kaipaa on vanhan sohvan divaaniosan tuomaa lisätilaa, sohva kun toimii myös virkkauspaikkana ja varsinkin koruja tehdessä tavaraa on ympärillä paljon.

Mutta hyvin on sujunut korujen valmistus pienestä tilanahtaudesta huolimatta, tässä eräät juuri valmistuneet ihanat tilaustyöt.

Toiveissa oli maanläheinen perhoskoru, johon valitsin tummanruskean helmen ja vaalean beigen perhosen sekä nauhan. Beigessä langassa on hieman kultaan vivahtava väri ja se onkin yksi omista lankasuosikeistani.

 Mustassa nauhassa pinkki perhonen ja valkoinen helmi.

Vaaleanpunaisessa nauhassa valkoinen perhonen ja helmi.

Seuraavana onkin työn alla suuri määrä joulunpunaisia helmiä, joulu on todellakin lähellä!

2 kommenttia:

  1. Ektorpit on parhaita! :) Itse kans mietin pitkään, että kannattaako lapsiperheeseen oikeesti ottaa valkoista sohvaa. Enkä ois itsekään ottanut, jos noissa ei olis irroitettavia päällisiä. On ne niin kätevät, ja ennen kaikkea kauniit <3

    VastaaPoista
  2. Valkoinen sohva menee ihan hyvin lapsiperheessäkin! 😊 Se on vaan asennekysymys 😊 Heittää vaan koneeseen ja sohva on kuin uusi!

    VastaaPoista