torstai 30. lokakuuta 2014

Joululahjavalvojaiset, Villasukat

Tänään on 55 yötä jouluaattoon ja sen kunniaksi ajattelin aloittaa blogissa joululahjavalvojaiset. Minulla on tavoitteena tehdä tänä vuonna joululahjoja myös itse ja tiedän tämän olevan monen muunkin suunnitelmissa. Haluan nyt omalta osaltani heittää korteni kekoon ja vinkkailla ideoita sekä ohjeita niistä käsitöistä, joita itse tulen paketoimaan tänä jouluna.

Ja mikä muukaan voisi aloittaa vinkkisarjan kuin tuttu ja turvallinen villasukka. Sitä kantapään tekoa ei kannata pelätä, hyviä vinkkejä kuvasarjoineen löytyy netistä. Itse olen tehnyt perussukia mm. Novitan sukka-lehden ohjeilla ja kuvankin viimeistelyä vaille valmiit sukat on tehty kyseisen lehden ohjeella. Lankana 7 veljestä, kestää sitten kunnon saapaskäyttöäkin ja on tarpeeksi lämmin.


Pienille varpaille lempisukkamallini on junasukat, joita on tullut tehtyä sekä omille, että toisten lapsille. Yksi idea paleleville pikkuvarpaille on myös huovutusterälliset sukat, joista postasin täällä. Perussukan ohjeella onnistuu nämäkin, joten eivät vaadi erityisosaamisia.

Taitavalle (tai rohkealle ja kunnianhimoiselle) löytyy ihania pitsimalleja, polvisukkia, nilkkasukkia, tossuja yms. yms. Ja jos villasukkien teossa kaipaa vertaistukea, yksi hyvä paikka siihen on Voihan villasukka-ryhmä Facebookissa.

Löytyykö lukijoista villasukkia ahkeroivia tonttuja ja millaiset sukat sinä pakettiin sujautat?

3 kommenttia:

 1. Olen aloittanut jo kesällä joululahjavillasukkien teon ja viimeistä sukkaa viedään! Teen ihan perussukkia, kun taidot ei vielä muihin riitä. :0)
  -nelliina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kadehdittavaa reippautta, ehkä joskus minäkin olen noin hyvissä ajoin lahjojen teon kimpussa :)

   Poista
 2. Ajattelin vinkata pari muutakin sukkaryhmää eli Knitting Socks in Finland ja Addicted to sock knitting. Itse viihdyn paremmin noissa vinkkaamissani Voihan villasukka ryhmäänkin kuulun kyllä. Ajatuksissa on laittaa sukkia pukinkonttiin kunhan sukkienneulonta inspiraatio taas löytyisi...

  VastaaPoista