maanantai 7. huhtikuuta 2014

Ostoksilla

 (Ihana kyltti Decorasta, sopisi niin hyvin meillekin!)

Jos joskus olen kaivannut laatuaikaa ja mieleistä tekemistä ilman lapsia, niin lauantaina sitä todellakin oli. Vietin päivän täysin minulle ennalta vieraiden sisustusbloggareiden kanssa kierrellen oululaisia sisustusliikkeitä, ja vaikka mietityttikin hyvin tuoreena bloggarina lähteä mukaan, niin kyllä kannatti! Useampi liike, joissa en ole aiemmin käynyt ja jotka varmasti olisivat jääneet käymättä vielä pitkän aikaa. Ja kuinka ihania ihmisiä on blogien takana! Kierrokselle lähdin mielessä diy-teema, eli ideoita mitä voisi toteuttaa itse hyödyntäen mahdollisuuksien mukaan esim. kierrätysmateriaaleja.

Spazio oli päivän ensimmäinen liike, ja vaikkei liike ehkä tyylillisesti ole kovin omaani, jäi sieltäkin monta ajatusta mieleen. Päällimmäisenä jäivät mieleen upeat valaisimet, mutta myös muutama idea omiin käsitöihin sieltä löytyi.

Siksak-kuvio on miellyttänyt jo pitkään, ja jonkin verran se näkyy jo meilläkin sisustuksessa. Musta-valkoisenakin upea, tässä pyyhkeenä.


Peittojen värit ovat ihanat, pieniä herkkupaloja muuten rauhalliseen sisustukseen. Värimaailmaa voisi hyödyntää esim. paloista virkattuun peittoon. 200 virkattua ruutua on kirja, jota helposti suosittelen muillekin. Suosituimpia kirjan ruutuja taitaa olla Paju, jota on näkynyt monessa blogissa.

Huovutetuista palloista tehty matto on upea! Pienemmässä mittakaavassa idean voisi hyödyntää esim. pannunalustana.Värimaailma miellyttää myös, ehkä tästä voisi hakea sisustuksen tehostevärejä ensi talveen.

Spaziosta matka jatkui Decoraan, joka on tuttu liike mm. tapettien etsinnöistä. Sisustus liikkeessä on ideoita herättävä ja kaunis, isossa liiketilassa kuluisi tunti jos toinenkin.

Paperiset hyrrät olivat hyvin kuvattu kohde bloggaajien keskuudessa, taisivat olla monen muunkin mieleen. Tätä ideaa lähdin jo toteuttamaan eilen, siitä juttua myöhemmin!

Kauniit valaisimet pastellisävyissä eivät pääse oikeuksiinsa kuvissani, entistä enemmän motivoi opettelemaan toisen kameran käsisäätöjä, jotta sitäkin tulisi enemmän otettua mukaan.

Pikaräpsy hauskasta ideasta, minkä voisi toteuttaa myös sähköasiat hallitseva itse. Lampun johtoon on pujoteltu erivärisiä puupalloja, näitä löytyi niin puupinnalla kuin maalattuna. Ihana esim. lastenhuoneeseen tai jos joku johto jää niin, ettei sitä voi kauniisti piilottaa. Mitä ei voi piilottaa, sitä kannattaa korostaa!


Eniten kierrokselta odottamani liike oli vuorossa Decoran jälkeen, ja se oli tottakai Colore. Mikä ihana värien sekamelska ja pienten ideoiden tulva! Kuvasaldo jäi pieneksi, 14 bloggaajaa pienessä liikkeessä aiheutti omat hankaluutensa. Mutta Colore oli myös ainoa liike, jossa tein hankintoja, niistäkin omaa juttua tulossa!


Coloren jälkeen matka seuraavaan liikkeeseen olikin lyhyt, kun vuoroon pääsi Casadoor. Tuttu liike jo aiemmin, erityisesti alakerran sisustuspuoli herättää aina mielenkiinnon.
 Upeita autoja, esikoisen ilme nämä nähdessään olisi varmasti ihanaa katseltavaa.

Nämä jäivät mieleen erityisesti toteuttamisen arvoisena ideana, materiaalitkin kun löytyy jo valmiina. Kananmunat jo tyhjennetty kuivumaan, toivoen että lapset nukahtaisivat tänään ajoissa...

Ompelutaitoinen tekisi vastaavat ihanat puput pienellä vaivalla, itse voisin päätyä ostamaan valmiina "kun on se neulakin koneesta poikki"...


Ihan uusi tuttavuus minulle oli viimeinen liike kierroksella eli Lifestylenordic. Aivan ihana liike niin kauniilla paikalla torinrannassa, suositeltava käyntikohde jo ihan sijaintinsa puolesta. Täältä voisi löytää kaikkea ihanaa kotiin mutta myös loistava paikka, jos on tarvetta lahjoille.
Silmiin osui heti pallo, jonka ideaa voisi toteuttaa myös itse. Kirppareilla ja kierrätyskeskuksissa on saatavilla kirjoja ihan muutamilla senteillä, sellaisen raaskisi tällaiseen kokeiluun käyttää. Värillisen ulkoreunan voisi toteuttaa ennen liimaamista värittämällä tai juhlavamman version liiman ja kimalteen avulla.

Nämä tuikut olivat aivan ihania, kimaltelivat kauniisti auringon kanssa kilpaa ja värejä niin neutraaliin makuun kuin myös romantikolle. Tällainen on ehkä pakko käydä hakemassa korallin sävyisenä, sen verran jäi harmittamaan, etten nyt napannut mukaan.


Viimeisenä diy-ideana nämä kupit, jotka olisi helppo toteuttaa decoupage-lakan avulla. Itse ajattelin kokeilla päällystää serveteillä ja remontoinnista ylijääneillä tapeteilla mm. pilttipurkkeja, mutta samaa ideaahan voisi toteuttaa esim. vanhoihin juomalaseihin, jotka kaipaisivat uutta käyttöä. Samaa ideaa tulossa toteutettuna myös pääsiäisen teemalla, rairuohojen istutusaika alkaa olla lähellä...

Miten ihana päivä, ja mikä sisustuskärpänen päivän aikana taas iskikään. Yöt on menneet askarrellessa, univelkaa puretaan sitten joskus ;)

6 kommenttia:

 1. vitsi vähän ihana ajattelutapa sulla ollu kierrellessä. Oot melko ideanikkari kyllä! Olipa kiva lukia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Ihanaa ollut lukea, kuinka erilaisia näkökulmia kaikilla on ollut kierroksella!

   Poista
 2. Kuten Jennakin tuossa jo totesi, sulla on ollut kyllä kiva ajattelutapa kierroksella! Parasta onkin just se, että kehittelee oman tavan tehdä asioita rahaa säästäen ja kivaa puuhaa kehittäen! :) Jään innolla odottamaan, millaista tuotoksia saat aikaiseksi!

  Oli kiva tavata, toivottavasti nähdään taas pian uudestaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli mukava tavata myös :) Pian tulossa juttua jo ensimmäisistä kierroksen inspiroimista askarteluista varmasti!

   Poista
 3. Samaa ihastelin minäkin kuin edelliset, että mainio asenne sisustuskierroksella! Itekin tykkään värkkäillä kaikenlaista ja meillä sisustus onkin toteutettu pitkälti periaatteella: vähemmän rahaa, enemmän mielikuvitusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava periaate! Minä en ole mikään askartelija ennen ollut, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta olen sitä nykyään opetellut :)

   Poista