lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pitsinauhainen kori, ohje

Minulla taitaa nyt olla Pitsiä sisustukseen-kuume meneillään, sillä pieniä pitsiyksityiskohtia on ilmaantunut salakavalasti... Virkattuja koreja on tullut tehtyä jo sen verran monta, että jotain kivaa uutta oli niihin keksittävä eli tottakai pitsiä! Pitsinauhaa olen ostanut joulun alla kymmenen metrin rullan, riittää vielä muutamiin askarteluihin...


Kori on tehty samalla perusidealla kuin aiemmin valmistamani, mutta poikkeuksena on nyt nauhakujakierros. Tein yhden kierroksen toistamalla *1ks, 1kjs, jätä 1s väliin* ja seuraavalla tein 1ks jokaiseen ks sekä 1ks ketjuun eli silmukkamäärä pysyy koko ajan samana. Jos haluaa tehdä nauhakujan leveämmälle nauhalle, voi nauhakujakierroksen ks tilaan virkata puolipylvään tai pylvään. Korin valmistuttua pujotin nauhaa jättäen aina yhden reiän välistä korin päällipuolella ja nauhan pujotin takaa heti takaisin oikealle puolen. Kaiken kruunaa rusetti, joten tässä saan yhdistää myös toisen lempijuttuni rusetin mukaan.

Nauha on helppo vaihtaa vuodenaikojen ja värimieltymysten mukaan, näin keväällä joku ihana pastellinen silkkinauha voisi olla kaunis ja minun tekisi mieli kokeilla myös uutta ihastustani juuttinauhaa hieman rouheampaan koriin.

2 kommenttia:

  1. Ihanan herkkä, pikkuinen kori. <3 Pitsi on ihanaa! Haaveilenkin Karnaluksin reissusta että saisin pitsi ym. nauhavarastoja täytettyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ja kiitokset myös tekemästäsi piposta, muita ei ole sen saavuttua käytettykään <3 Pitääkin muistaa kuvata sekin tässä joku päivä :)

      Poista