torstai 3. huhtikuuta 2014

Meidän koti, osa 5: Keittiö

Keittiössä oli ostohetkellä tummahkot puiset ovet, jotka pimensivät huonetta ja tekivät keittiöstä hyvin raskaan oloisen. Muuttaessamme taloon remonttitaitoinen isäni vaihtoi meille vanhoihin runkoihin kaapinovet, välitila sekä tasot uusittiin ja keittiö sai uuden maalipinnan. Pienellä remonttibudjetilla keittiön koko remonttiin ei ollut varaa, eikä aikaa, ja tähän pieneen pintaremonttiin olemme olleet hyvin tyytyväisiä. Jos mahdollisuuksia olisi ollut isoon remonttiin, kaapistoja olisi ollut mukavaa järkevöittää ja tehdä erilaisia kaapisto- sekä laatikkoratkaisuja, mutta ne saivat nyt jäädä odottamaan tulevaisuutta.


Keittiössä sijaitsee talon toinen erkkerisyvennys ja iso pöytä mahtuu tilaan hyvin. Edellisessä kodissa meillä oli pikkuruinen neljän hengen pöytä, ja uudesta isommasta osaa nyt todellakin nauttia. Pöydän päässä paikkaa pitää kuopus, esikko haluaa istua jo isojen tuolilla. Lamppu on 10€:n löytö fb:n kirppisryhmästä, jonka alunperin ajattelin spraymaalata valkoiseksi mutta joka sopikin tilaan juuri tuollaisenaan. Lamppuun suunnitteilla nauhakoristusta, kunhan löytäisin sopivaa pellavanauhaa toivotussa värisävyssä.


Hella on sijoitettu eri sivustalle kuin vesihana sekä jääkaappi, ja tämä olisi kiva "silloin joskus sitten"-remontissa muuttaa vähän käytännöllisemmäksi järjestelyksi. Varsinkin kahden keittiöapulaisen kanssa olisi mukavaa, ettei tarvitsisi jättää levyjä vahtimatta, kun poikkeaa hakemaan vaikka puuttuvan kauhan tai kipaisee jääkaapilla hakemassa ruoanlaittotarpeita.


Keittiön sydän on ehdottomasti leivinuuni. Kovilla pakkasilla lämmiteltiin päivittäin, nyt riittää lämmitys muutaman päivän välein.

6 kommenttia:

 1. Paljon samoja elementtejä kuin meidän keittiössä: iso leivinuuni, tasot tummaa puuta, erkkeri... :) Minä haaveilen itse uudesta pöydästä. Stemma vintage -mallistosta löytyisi minun unelmien pöytä, kun vaan vielä jostain tulisi ne rahatkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun unelmien pöytä löytyi muutama vuosi sitten Riviera Maisonilta, ehkä sitten joskus kun lapsetkin osaavat arvostaa kaunista pöydänpintaa ;) Nyt nautimme Askon edullisemmasta ryhmästä :)

   Poista
 2. Oi, tuo leivinuuni on kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Värimaailmakin juuri meidän tyyliin sopiva, vaikka alkuun kukkakuvio vähän mietityttikin...

   Poista
 3. Voi kun näyttää kivalta! <3 Aina ei tarvitse remontteihin uhrata isoja rahanippuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niinpä, mitä sitä sitten suunnittelisi, jos ei haaveita tulevaisuuden remontteihin jäisi :)

   Poista