perjantai 25. huhtikuuta 2014

Ihan pihalla

Ihanaa aurinkoa ja lämpöä, tällaisella kelillä ei saa istua sisällä! Hiekkalaatikko on vihdoin alkanut kuivumaan kunnolla ja on päästy omalle pihalle touhuamaan. Hiekat on jo neljä vuotta vanhat, joten kunhan on kunnolla kuivanut, vaihdetaan uudet tilalle. Hiekkalaatikko on rakennettu pihalla olevan terassin sisään, todella näppärä ja saa kannella suljettua, jos tarvitsee enemmän tilaa vaikka pihajuhlille. Esikoinen parantelee itseään korvatulehduksesta ja pitkäkestoisesta flunssasta, joten merinovillaisesta kypärälakista ei vielä luovuttu tuulen vuoksi. Uudet ihanat tähtikumpparit ei pääse kyllä oikeuksiinsa auringonpaisteessa mutta kuraan ja hiekkaanhan ne kuuluukin!

Kuopus matkasi mukana wompatissaan, yrityksenä pienet päiväunet mutta kuka sitä nukahtaa malttaisi kun on niin paljon ihmeteltävää. Kunhan piha kuivuu ja ilmat vielä hivenen lämpiävät, niin päästään laittamaan leikkimökkiäkin kesäkuntoon. Ehkä jopa hiven maalia tai tapettia, niitä kun jäi talon remontista jäljelle paljon.

Sisustaminen on nyt muuttunut pihasuunnitteluksi, ensimmäinen kesä uudessa kodissa, joten paljon on tehtävää ja muutettavaa myös ulkona. Tärkeimmät jutut pihalta onneksi jo löytyy ja erityisen ihastunut olen marjapensaisiin. Tuottavat kuulemma hyvin satoa, ja pihalta löytyykin mustaherukka, punaherukka, valkoherukka sekä karviainen. Pensasmustikka voisi olla kiva lisä ja mansikkaa ollaan ajateltu laittaa isoihin istutusastioihin napostelua varten.

Lämpöä luvattu myös viikonlopuksi, joten nauttikaahan tekin auringosta! Mistä tulikin mieleeni, että sehän taitaa olla pian aurinkorasvan oston aika...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti