maanantai 31. maaliskuuta 2014

Virkattu pöllölakki kuopukselle


Näin tämän virkatun pöllölakin ohjeen jokin aika sitten ja tiesin, että se on kyllä kokeiltava. Ohje vaikutti helpolle (englanninkielinen sanallinen), ja uskaltaisin lähteä sitä ensimmäisenä pipona kokeilemaan. Käyttämäni lanka on Dropsin Big Merinoa, joka olikin huomattavasti ohuempi kuin ohjeessa käytetty. Monta kertaa piti purkaa, että tuli tarpeeksi suuri pian vuoden täyttävän päähän, ja tämä on tehty aikuisen koolla + yhdellä lisäkierroksella. Yöllä virkkailemisessa on kyllä ehdottomasti huono puoli se, kun ei voi kokeilla kesken tekemisen. Seuraava valmistuukin sitten jo huomattavasti nopeampaa!

Big merino-keriä löytyy laatikosta valkeana sekä ruskeana hirmuisen monta kerää, jostain lanka-alesta ostettu ja olipas kivaa virkattavaa. Ihanan pehmeä myös valmiina ja kestää konepesun, joten todella kiva lasten käyttöön. Langassa on ihanan hempeä värikartta, ehdottomasti hankittava lisää tehosteväriä kun vihreää taitaa olla vain kerä enää jäljellä.


Pipo käyttäjällään sisäkokeilussa, tänään pääsi jo tositoimiinkin päiväunille. Mietin, että laitanko ollenkaan noita korvatupsuja, mutta on ne ihan hauskat, saavat jäädä.

Ohje löytyy täältä

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Pysyi myös hyvin päässä ja piristi pienen nuhanenän ilmettä kummasti!

   Poista
 2. Tosi ihana! Mä oonkin tässä miettinyt, että mitähän sitä alkais virkkaamaan, joku lakki voiskin olla kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä sopii mainiosti myös väliprojektiksi, todella nopeatekoinen :)

   Poista