perjantai 19. joulukuuta 2014

Lapsille koruja, turvallisuuspaniikki!


 (kuva Nomppu.fi)
Tiedättekö tunteen, turvallisuuspaniikki. Minulla on edessäni iso kasa helmiä ja tuttinauhatarvikkeita ajatuksena tehdä muutama tsi-versio helmituttinauhoista, joihin ihastuin nähtyäni Nompun versiot. Googlettaessani nauhojen kiinnitystä varten kestävää solmua, törmään useaan keskusteluun helmituttiketjujen turvallisuudesta. Tuttinauhan helmet ovat lähellä suuta ja rikkoutuessaan helmet voivat päätyä suuhun aiheuttaen mahdollisen vaaratilanteen. Ei todellakaan se tavoite, joka minulla on. Samalla googletuksella löydän kuitenkin paljon vastaavia koruja, eikä missään mainita mitään muusta turvallisuudesta kuin, että maalit ja lakat ovat myrkyttömiä.

Tämän myötä aloin miettimään omia lasten korujani, joita tein pienen erän joulumarkkinoille. Niissä ei ole vaaraa, että helmet korusta karkaisivat virkatusta nauhasta mutta koska kiinnityksenä on pitkä nauha, joka sidotaan kaulan taakse, liittyy koruun omat riskitekijänsä. Korupuodissa lukee varoituksena, että ethän jätä korua koskaan valvomatta lapsen kanssa mutta riittääkö se varoitukseksi. Voinko luottaa siihen, että vanhemmat huomioivat nämä koruun liittyvät riskit ja käyttävät korua ohjeeni mukaan vain valvonnan alla. Olen itse ostanut vastaavia koruja lahjaksi lapsille ja idea nauhakiinnitykseen on sieltä suora kopio. Minua ei missään vaiheessa varoitettu ja koruja käyttämättömien lasten äitinä en osannut asiaa edes ajatella. Kuristumisvaara, kamalaa! Tämän myötä aloin miettimään myös omille lapsilleni ostamiani helmikoruja, joissa nauhana toimii kuminauha. Sama riski rikkoontua ja kuristumisvaara tässäkin, sillä koru kestää hyvin voimakasta vetoa rikkoontumatta.

Lasten maailma korujen parissa tuntuu tällä hetkellä hyvin vaaralliselta, apua, mihin olen pääni pistänyt niitä itsekin ostaneena ja tehneenä. Lasten koruja en ole itse enää tekemässä keskittyessäni aikuisten malleihin, mutta koska omat lapsetkin ovat koruihin ihastuneet, asia silti mietityttää. Kertokaahan te lasten koruja paremmin tuntevat, minkälaisia turvallisuustekijöitä, tai uhkia, lasten koruista löytyykään ja mitä sinä huomioit koruja hankkiessasi ja tehdessäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti