perjantai 21. elokuuta 2015

Ähtärin eläinpuistossa

Eläinrakkaana perheenä yksi kesäloman hauskimmista kokemuksista oli ehdottomasti Ähtärin eläinpuisto. Olen siellä itse käynyt joskus aiemmin, mutta hirveästi ei muistikuvia siltä reissulta ole. Puisto yllätti suurudellaan ja vaikka me kierrettiinkin alue aika reippaaseen tahtiin, niin silti puistossa kului 2,5h. Eläinpuistoon piti toki valita teemaan sopivat vaatteet ja esikoisella oli Iloisen Kettuliinin Kettu-frotee ja kuopuksella froteinen Ilves. Pojat saivatkin huomiota ja kehuja asuvalinnoistaan lipunmyynnissä, sillä molemmat eläinlajit puistosta löytyvät. Frotee on kyllä niin kiva materiaali ja kestävä, näitä paitoja on oikeasti pesty ja pidetty paljon eikä sitä paidoista huomaa.

Päivä oli aurinkoinen ja monet eläimet lepäilivätkin lämmössä. Ohikulkijat eivät näitä sikoja häirinneet, voi kun itsekin kykenisi samanlaisiin päiväuniin!

Froteinen Mansikki-hupputunika on uusin vaateostokseni ja pääsikin reissussa heti tositoimiin. Sääennusteissa luvattiin helteitä koko ajalle, joten muita pitkähihaisia en tietenkään mukaan pakannut. Kylmä tuuli kuitenkin puhalteli useana päivänä, eikä tällainen vilukissa lyhythihaisilla paidoilla meinannut tarjeta yhtään... Mansikki-kuosiin en uskonut ihastuvani kun sen ensi kerran kuvissa näin, mutta ruskeapohjaisella kankaalla ja hupparina se tuntui heti omalle. Kantoreppu ei kyllä nyt yhtään mätsännyt minun ja kuopuksen vaatteisiin, pieni tyylivirhe selkeästi...

Olisiko tässä sitten lähin kuosikaima minun mekolle, lehmiä kun ei puistossa ollut.Esikoinen löysi puistosta ystävän, sillä näin hän ja joutsen pitkän aikaa toisiaan katselivat ja juttelivat. Miten innoissaan lapsi olikaan tästä, jokin yhteys heillä selkeästi oli.

Eläinpuistosta löytyi myös ihan huiman hieno leikkikenttä, josta jäi kaiken leikin tiimellyksessä kuvat ottamatta. Ähtäriin mennään kyllä vielä uudelleenkin, niin paljon nähtävää sieltä löytyi ja lasten kasvettua myös malttia seurailla eläinten puuhia löytyy varmasti vielä enemmän.

4 kommenttia:

 1. Meidän lapset on olleet niin eläinkammoisia, että kovin ei olla juuri eläinpuistoja kierrelty 😃 Ehkä nyt kun pelot ovat oman koiran myötä helpottaneet, voisi suunnitella lomareissua vaikka Ähtäriin 😊 Siellä olis kuulemma niitä köysiratoja ja semmosiakin, meidän koululaiset tykkäis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se köysirata näytti ihan huippukivalle, on ihan siinä lähtöporttien luona.

   Poista
 2. Mistä olet tuon ihanan hupputunikan itsellesi hankkinut?
  -Niina H-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunika on Iloiselta Kettuliinilta :) Mulla on kaksi jo tällä samalla mallilla, juuri sivuiltakin löytyvä Kettuniitty. http://www.iloinenkettuliini.fi/naiset/huppu-tunika/

   Poista