maanantai 10. elokuuta 2015

Pieni pala Iloa

Tänään on ollut päivä, joka ei mennyt ihan niin kuin suunniteltiin. Pikainen pyörähdys kaupungissa ja mummolassa muuttui koko päivän vierailuksi, mutta ehkä loma on juuri tätä varten. Monta viikkoa perheessä viettänyt flunssa on vienyt voimia kaikilta ja ainakin omaan tautiini parasta hoitoa on lankaterapia. Mikä olisikaan siis parempi paikka kuin lankakauppa! Haukiputaalla sijaitseva Käsityökauppa Ilo oli minulle uusi tuttavuus ja tämä olikin ihan täsmäreissu hakemaan Louhittaren luolan Ilmatarta, josta minulla on huivi kesken. Kuinka ihana ja suloinen pieni liike meitä odottikaan, ja millainen tuotevalikoima sieltä löytyikään!

Puuvillaa ja bambua löytyi monenlaista ja tuosta pärekorista olen niin kateellinen... Kyllä tuollainen vielä minua vastaan jossain tulee hintalapun kera.


Voihan villasukka-ryhmässä on nyt käynnissä kova räsymattosukka-villitys ja täältä löytyisi siihenkin vaihtoehdot. Minulla on kuitenkin projektiin varattuna muutama 7 veljestä -kerä, saa nähdä miten onnistuu villasukan tekeminen ihan perinteisesti neulomalla pitkästä aikaa.Louhittaren luolan langoissa on kyllä houkuttelevat värit, mutta minulla odottaa aloitushetkeä ne kaksi vielä korkkaamatonta vyyhtiä. Oli siis pakko ohittaa nopeasti, hyvin hyvin nopeasti. Mielenkiinnolla odotan miltä näin ohutta sukkalankaa tuntuu neuloa. Kiitos kanssaneulojan vinkkien minulla on nyt ainakin hyvät puikot, joten siitä ei pitäisi jäädä tekeminen kiinni.

Meiltä on kauppaan hivenen matkaa, mutta kun vaihtoehtona on joko maksaa postikulut tai ajella samalla rahalla kivijalkamyymälään, valitsen mieluummin jälkimmäisen. Langat on niin paljon helpompi ostaa kun niitä pääsee oikeasti koskemaan ja näkemään miltä värit näyttävät todellisuudessa. Ja tokihan se antaa aina erilaisen mahdollisuuden heräteostoille... Mutta mitä sitten tarttuikaan mukaan?

Tokihan se Louhittaren luolan Ilmatar värinä pinkki eli Ärjy. Katian Jaipuria olen halunnut kokeilla ja nyt sitä lähti alesta mukaan muutama kerä. KnitrPron Karbonzeja minulle suositteli sekä kanssaneuloja että Ilon myyjä Louhittaren luona Väinämöistä varten. Minulla on neuloessa ongelmana hivenen löysä käsiala ja siihen voisi kuulemma auttaa Cubicsit eli neliön malliset koukut. Skeptisenä mutta uteliaana nappasin ne mukaan räsymattosukkiin (ja kun mummolassa testasin ja ihastuin, niin hain vielä sekä lyhyet itselle, että pidemmät sukkia tekevälle anopille yllätyksenä Lankamaailmasta). Muutama virkkuukoukku Jaipurille sekä pehmoja varten, vielä jäi kerroslaskuri ostoslistalle kurkkimaan. Eiköhän näillä yksi flunssa lähde!

Onko Ilo sinulle tuttu paikka, heiltähän löytyy myös verkkokauppa?

2 kommenttia:

  1. Ihana kauppa! Päivällä mietin mistähän sais Katian bombayta, josta kovasti tykkään. Nythän ongelma ratkes. Jaipur on varmaan kiva lanka. Kiitos! :)

    VastaaPoista