torstai 31. heinäkuuta 2014

Pullantuoksuinen kotiäiti?

Meillä on tänään vietetty päivää sisällä kiitos ukkosmyrskyn, joka taisi kiusata suurinta osaa Suomea. Koska sokerihammasta kolotti, eikä kahvilaan lähtö myrskysäällä herättänyt suurta kiinnostusta, piti kahvila tuoda kotiin. Uusimmasta Pirkka-ruokaliitteestä kokeilin samantien kahta eri ohjetta, kokeiluun pääsivät kaurakeksit sekä mustikkapullat. Kaurakeksit on sellainen ihmelaji, joita en saa onnistumaan koskaan. En tiedä mikä menee pieleen, mutta rapeiden keksien sijaan lopputulos on aina sitkeää, tosin hyvänmakuista, keksiä. Pullaa en ole leiponut koskaan, joten pulla, jota ei tarvitse letitellä, oli varmasti ihan hyvä ensimmäinen kokeilu.

Hyvää oli, ja maistui lapsillekin! Ensi kerralla voisi kokeilla rahkapullaa, se kun on se toinen oma suosikkivalinta kahvilassakin.

Korujen teon lomassa mieli teki tehdä jotain pientä erilaista, ja pöllöfanina välityöksi valikoitui pöllöavaimenperä. Ilmainen englanninkielinen, kuvallinen ohje löytyy Ravelrysta. Nappien sijaan käytin silminä turvasilmiä, jotta avaimenperä olisi turvallinen esimerkiksi lapsen reppuun matkakaveriksi. Näitä valmistui itseasiassa muutamakin, mutta pöllöt lentelivät niin vikkelästi, että vain yksi jäi illan tunneiksi kuvaamista odottelemaan.

4 kommenttia:

 1. Mustikkapullaa, arvaa alkoko pullahammasta kolottamaan! :D

  Ja ne sitkeät, itsetehdyt kaurakeksit on tosi hyviä! Joskus lapsuudessa äiti aina teki niitä, niihin tuli rusinoitakin. Eipä olekaan tullut pitkään aikaan tehtyä, kiitos leivontavinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kheh, pitääpä tulla kehuskelemaan "taidoillani". Tein nätin kaurakeksitaikinan, levittelin kasoiksi pellille ja pelti uuniin... Uunissa se taikina päätti yhdistyä yhdeksi keksiksi :D Onneksi sentään maistui hyvältä! :D

   Poista
  2. Kaurakekseissä on selkeästi joku taika :D Minä ostin tänään voita, tarkoituksena kokeilla onko vika ollut käyttämässäni rasvassa (culinesse),

   Poista
 2. Kaurakeksit kannattaa nostaa paistpn jälkeen heti jäähtymään ritilälle. Ei siis jätä peltille tai pöydälle. ..ei pehmene vaan kovettuu rapeiksi:)

  VastaaPoista