torstai 19. kesäkuuta 2014

Kesäpeitot lapsille ja mummon kammariin


Vierashuoneemme taitaa olla pysyvästi nimetty mummon huoneeksi ja nyt siellä on myös jotain mummon tekemää. Äitini on tehnyt tämän kauniin virkatun peiton vuosia sitten ja mielestäni se on kuin tehty juuri tuon sängyn kaveriksi. Alla oleva vaaleanpunainen peitto on Ikeasta ja nyt ne viimein mahtuivat tulemaan mukana kotiin. Nimimerkillä "ai miten niin kahdella lapsella ja yhdellä aikuisella on paljon tavaraa mukana..."

Peitossa oleva iso ympyrä olisi kaunis myös mattona, mutta hyvin peitto sopii Juhannusruusu-matonkin viereen.

Talveksi alle voisi ostaa harmaan peiton, niin tulisi aivan erilainen tunnelma superhempeän kesäisen sijaan.

Lapsetkin saivat uudet kesäpeitot, ompelin nämä trikookankaista. Toisella puolella on harmaa-sävyinen kapearaitainen siksak-kuvio ja edustuspuolena tottakai esikoisen rakastamia traktoreita. Peitoista tein niin isot, että menee kuopuksen sängyssä myös päiväpeittona ja pituus pitäisi riittää vielä useammaksi kesäksi.

Esikoinen on tosi tarkka nukkumapeitoistaan, ne kun ovat hänelle melkein se unilelun korvike, mutta tämän hän nappasi heti kainaloonsa. Kyllä traktorimies ajopelit tunnistaa, peiton alla on kiva huristella traktoriunissa!

1 kommentti:

  1. Onpas kaunis ja taitavasti virkattu peitto. Ihana kun pystyt käyttämään sitä. Oma edesmennyt äitini myös aikanaan virkkasi kaikille meille neljälle lapselle peitot kalastajanlangasta, mutta täytyy myöntää, etten ole löytänyt paikkaa missä sitä käyttäisi. Olisipa se mökki, niin sinne se voisi sopia....

    VastaaPoista