maanantai 2. kesäkuuta 2014

BussineliöMuutama työvuoro miehen vapaapäivinä, niitä edeltäneet kaksi lasten kanssa valvottua yötä, ja lopputuloksena väsynyt äiti ja onnelliset lapset, jotka saivat viettää laatuaikaa iskän kanssa. Viimeiset pari päivää olenkin käyttänyt kaiken lasten nukkuma-ajan, eli sen ns. oman ajan, ompelemiseen! Voin kertoa, ompeleminen ei ole minun juttu. Minä ja kone ei vain tulla toimeen. Neulat katkeilee, saumat on kierot, kaavat on utopiaa ja tahto saada valmista on kova. Mutta niin se vain valmistui, ensimmäinen tsi-neliöliina. Kolme neulaa se vaati ja anopilta lainatun järeämmän ompelukoneen, mutta lopputulokseen olen kerrankin tyytyväinen. Paitsi, siitä tuli aivan liian iso... Piirsin itse kaavat ja juuri kun olin leikkaamassa, päätin kuitenkin isontaa kaavaa vielä muutamalla sentillä joka suunnasta: VIRHE! Kääntämällä neliö on aika hyvän korkuinen ja onneksi koska paneeli on pehmeä, ei pieni liikaleveys haittaa. Kuosi on esikoisen valitsema, käytiin yhdessä kangaskaupassa valitsemassa. Hihnat ovat mustaa puuvillaa kodin1:sta ja paneeli puuvilla-pellava-sekoitetta Eurokankaasta. Pehmusteena vanhaa fleecepeittoa olka- ja vyötäröhihnoissa. Hintaa tälle tuli n. 25€, joten edullinen tapa saada uusi, ja kaivattu menopeli kesäkeleille. Unitukea en tähän tehnyt, käyttökohde kun tulee olemaan hereilläolo-ulkoilut.

Paneeli on malliltaan melkein, nimensä mukaisesti, neliö, josta on hieman leikattu kulmia. Seuraavaan kokeilisin tehdä muotolaskokset, tässä mallissa niitä ei ole.

Olkahihnoissa on fleeceä neljä kerrosta päällekkäin, enempää ei olisi konerukkakaan jaksanut enää ommella.

Kuosi muistuttaa minua Kettu-karkeista, autofani esikoinen halusi toki autokankaan valita.

Selässä vyötäröhihna käännettynä kerran, jotta kuopus saa kädet ulos paneelin sisältä. Leveät ja muhkeat olkahihnat ovat ihanat hartioille ja hihnat pysyivät hyvin paikoillaan. Pienen leikkausmokan takia olkahihnat jäivät vähän lyhyeksi, mutta onneksi pituus riittää hyvin näinkin.

Edessä kantaessa toimii jopa paremmin kuin selässä, ja nuo olkahihnat varsinkin ovat mahtavat. Tämä olisi loistava nukutuskäyttöön: Nopea laittaa, ja varsinkin nopea ja hiljainen ottaa pois nukkuva lapsi pois kyydistä. Samalla myös hyvin viileä, joten ehdottomasti käyttöön pääsee myös tässä tarkoituksessa. Hyvin menee tuollainen vuosikaskin vielä edessä, vaikka harvoin enää edessä muuten kannan kuin nukuttaessa.

1 kommentti: