torstai 4. syyskuuta 2014

Villahulluus

Kuopus on oikea vilukissa mitä tulee ulkoiluun ja siksi meillä luotetaankin villaan vaatemateriaalina. Hän nukkuu päiväunensa aina ulkona ja on päästä varpaisiin merinovillaan puettuna. Villa on siinäkin mielessä hyvä materiaali, että se antaa anteeksi myös pienen liikapukemisen. Villa hengittää ja lapsen hikoillessa villavaatteissa ei vaate mene koskaan märän ja kylmän tuntoiseksi kuten puuvillaisten vaatteiden kanssa kävisi.

Tällaisissa vaatteissa kuopus tälläkin hetkellä ulkona nukkuu. Alimmaisena on polarn o pyretin merinovillainen body sekä housut, käsissä on minun tekemät silkki-merinovillasukat (lapaset pitäisi aloittaa ettei tarvitse veljen sukat käsissä nukkua...) ja jaloissa alimmaisena ruskovillan sukat ja niiden päällä muutama ilta sitten valmistuneet tosi paksut villasaappaat. Päässä on Manymonthsin kypärälakki ja päällimmäisenä mummon tekemä paksu villahaalari. Haalari alkaa käydä jo pieneksi, se on esikoiselle tehty ihan vauvana ja palvellut siis useamman talven jo. Onneksi uusi on jo odottamassa!

Saappaat tein kaksinkertaisella langalla Dropsin Big Merinosta, koukulla 6.5. Crochet Rain Boots-ohje ihanasta Repeat Crafter Me-blogista, kannattaa kurkata muitakin ohjeita. Nämä valmistuivat yhdessä illassa ja onnistuin tekemään helppoon ohjeeseen virheen jos toisenkin. Onneksi molemmissa tossuissa on samat virheet, joten ovat silti keskenään samanlaiset...

Varren kahvat on minusta ihana yksityiskohta tässä mallissa. Ostin kuopukselle talvea varten Stonzit ja nämä menevät myös hyvin niiden alle paksuksi lämmikkeeksi. 

Tarkkaa silmäilyä saappaat ei kestä, mutta pääasia on, että jalkaan sopivat hyvin ja ovat todella lämpimät sekä konepestävät. 

Luottotuote meillä on ehdottomasti Manymonthsin kypärälakki. Lämmin ja malliltaan aivan loistava! Vaikka kuinka lapsi pyörii ja hyörii, pysyy lakin pitkät lipareet varmasti puvun sisällä. Tätäkin on pesty jo monesti, käytössä nyt kolmatta talvea ja voisi myydä vielä hyväkuntoisena, pinta ei ole edes nyppyyntynyt.

9 kommenttia:

  1. Voi turkanen, tulikohan se minun kommentti vai ei, minkä justiinsa laitoin!? :D Tää blogger sekoilee välillä ja ihan huolella myös. Mut pääasia kommentissa oli, että harmi kun en ole löytänyt tälläistä ohjetta viime syksynä, kun meillä olisi ollut vastaaville tarvetta silloin. Nyt kun kävellään, ei nämä oikein palvele meidän pikku herran tarpeita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenkien sisään tekisin kyllä näitä istuvamman mallin, joten onneksi meillä kävelevä kuopus vielä unensa ulkona nukkuu :) Siihen hommaan nämä on ihanat, paljon mukavammat kuin kengät ja valmiina koon 23 töppösiä alkaa olla jo hankalampi löytää.

      Poista
  2. Kyllä kelpaa nukkua ulkona :) tykkään kans varren kahvat ovat kyllä kiva ja kätevä yksityiskohta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olisi ihana lahjaidea pienelle vauvalle, ja valmistuu tosi nopeasti :)

      Poista
  3. Tuli kuin tilauksesta tämä päivitys! Olen etsinyt just tuon tapaisten "saappaiden" ohjetta. Kiitos! :0)

    VastaaPoista
  4. Kuinka lämmin tuo merinovillainen kypärämyssy on? Ostin käytettynä saman merkin puuvillaisen ja mietin että pärjäämmekö sillä vai olisiko syytä ostaa myös tuo merinovillainen. Meidän vauva on aivan mahdoton hikoilemaan, joten sen puolesta villainen olisi parempi. Aivan mahtavan mallinen kypärämyssy! Se kuuluu ehdottomasti tuotteisiin, jonka olemassaolosta olisin halunnut tietää jo kaksi lasta aiemmin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin hikoilevalle suosittelen kyllä villaista hengittävyyden vuoksi ja on toki reilusti lämpimämpi kuin puuvillainen. Meillä merinovillainen on ollut käytössä jo syksyllä trikoopipon alla, ja talvella vain vaihdetaan lakki paksummaksi. Minäkin ostin juuri puuvillaiset molemmille näille hyvin leudoille keleillä kun ei huivit ole kummankaan suosiossa.

      Poista
  5. meillä on sama myssy, ekana pari vuotta sitä käytti keskimmäinen ja kun eskaritalvena ei siitä enää tykännyt, sitä siirtyi käyttämään pikkusisko :D eli odottettavia käyttövuosia on vielä edessä muutamia, meillä on viininpunainen.
    ja tykättiin siitä että se "niskaosa" on niin iso, että ei ikinä ole kaula paljaana. eikä kutita!

    VastaaPoista