maanantai 15. syyskuuta 2014

Helppoa käsityötä väsyneelle

Viime viikolla tuli tehtyä lähes täysi työviikko "oikeissa töissä" ja lyhyeksi jääneet yöunet tuntuvat edelleen univelkana. Niinpä käsityöltäkin kaipaa helppoutta, jotain kevyttä missä ei tarvitse ajatella tai laskea. Mikäpä muukaan se voisi siis olla kuin isoäidinneliö-huivi kolmion mallisena! Samaa porskuttelua ees taas, kunhan keskikohdan huomaa ja reunassa malttaa kääntyä, niin hyvä tulee. Reunaan ajattelin virkata piparkakkureunan tai muun vastaavantyylisen tuomaan vähän pehmeyttä ja häivyttämään isoäidinneliön perusulkomuotoa.

Lanka on heräteostos Lankamaailmasta, Cewecin Marino softia. Olen tainnutkin jo moneen kertaan mainita, että akryylilangat ei kuulu suosikkeihini mutta tämä on kyllä tosi mukavan tuntoista virkattavaa. Ei narise, kuten moni muu kokeilemani akryylilanka ja isolla koukulla virkattuna ei tarvitse edes pienestä säikeiden erottumisesta harmitella. Väri sai nappaamaan kerän mukaan, ihania vaaleanpunaisen, harmaan ja ruskean sävyjä.

Keskeneräisiä töitä on taas kertynyt useita, mutta en ota niistä stressiä. Valmistuvat kun valmistuvat ja sitä tehdään mitä tekee mieli. Nyt virkkuuksien pariin ennen kuin Nukkumatti vie mennessään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti