sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Projektipussukoiden ompelua

Kuljetan käsitöitä mukana joka paikassa missä vain kuvittelen, että minulla voisi olla hetkikin aikaa neulomiselle tai virkkaamiselle. Yleensä mukana kulkee joku epämääräinen pussukka tai harvemmin laitan jotain pikaisesti laukkuun ennen lähteä, joka harvoin sitten toimii kauhean kätevänä vaihtoehtona. Kateellisena olen katsellut mm. neulepodcasteissa, kuinka kaikki aina nappaavat työnsä jostain superihanasta pussukasta. Etsin sopivia pussukoita mm. etsystä mutta juuri sellaista minun nimeä huutavaa ei vain tuntunut löytyvän Euroopasta. Jenkeistä ja Kanadasta kylläkin, mutta tulliin jääminen olisi niin varmaa etten uskaltanut edes kokeilla. Lopulta kateus kasvoi niin suureksi, että pyysin anopilta ompelukoneen lainaan ja lähdin kokeilemaan oman pussukan ompelua. Mikään taitava ompelija en ole, joten pinterest on ollut ahkerassa käytössä mallia miettiessä ja sen ompeluvaiheita. 

Ensimmäisen projektipussi-kokeilun lähdin tekemään Kirpparikeijulta ostamastani suloisesta kankaasta, joka on ohutta puuvillaa. Tiesin oikeastaan jo ennen kokeilua, että ohut kangas kaipaisi varmasti tukikankaan, mutta oli silti pakko kokeilla, että onko todella näin. No, lörppänähän siitä tuli mutta koko oli juuri toivomani. Jotta oikein saisin aivoni nyrjähtämään, tein myös vuoren samasta kankaasta, ettei sekään helpottaisi yhtään ensimmäistä ompelukokeilua.

 Halusin pussista aika tilavan, joten nurkissa on leveät kulmaukset, kulmat, mitkä noiden nimet nyt on?

Pussi on sen kokoinen, että sinne mahtuu hyvin esim. 150g painoinen sukkakerä ja keskeneräiset sukat. Vetoketju on 30cm ja sen ompeluun olen kyllä tyytyväinen, oli nimittäin juuri se osuus jota eniten pelkäsin. Nyt kokeiltuani mietin, että miksi ihmeessä, eihän se nyt niin vaikeaa ollutkaan.

Kun harjoittelukappale oli tehty, uskaltauduin heti seuraavaksi kokeilemaan kauan hilloamaani kangasta. Kangas on Viljamin puodin Hattarakekkerit ja löysin palasen joskus kirpparilta. Pala on aika ohutta puuvillaa ja näkyykin hivenen läpi, siksi se ei koskaan päätynyt tyynyksi kuten alunperin suunnittelin. Silitin kankaaseen tukikankaan taakse ja se toikin kankaaseen toivottua jämäkkyyttä. Vuorena on Ikean mustaa puuvillaa, jossa on kyllä hinta-laatusuhde kohdallaan!

Käytin aikaa kankaan sommitteluun ja näihin eri puoliin olen kyllä tyytyväinen. Yritin säästää mahdollisimman paljon kangasta ja aika hyvin sainkin leikattua niin, että kangasta riittää varmasti vielä toiseenkin samankaltaiseen.

Pussiin muutti heti asumaan Tailwindin langat ja ohje, ja nyt nämä ovatkin jo muuttaneet muotoaan hieman huivimaisempaan muotoon ystävän kanssa grillaus-iltaa viettäessä. Oli kyllä kiva ilta, masu täynnä herkkuja, parasta seuraa ja  neulomista terassilla, mistä saa vain kotona haaveilla. Meillä on pihalla ihan hirmuinen määrä sääskiä, jotka tuntuvat syövän elävältä niin meidät kuin koirankin.

Hurahdin tähän ompeluun nyt ihan täysin ja kävinkin eilen hakemassa pienen pinollisen vetoketjuja, kangasta kun löytyy kotoa jo valmiiksi. Minulla on mm. mummoni vanhat keittiön verhot Marimekon ruusukankaasta, jota olen myös säästellyt johonkin ihanaan. Se saa nyt muuttua pussukaksi, niin pääsee varmasti arvoiseensa käyttöön.

Millaisia projektipusseja teillä on tai mikä on lempikaavanne, ihanuudet ja niksit jakoon!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, olen kyllä itsekin nyt näistä ihan innoissani :)

   Poista
 2. Onpas ihania pussukoita! Oletko pohjan tehnyt erillisestä palasta vai onko kokonaan yhtenäinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pohja on yhtenäinen, viimeisenä on vain ommeltu kulmiin muotoilu, joka tekee tuollaisen laatikkomaisen lopputuloksen :)

   Poista
 3. Söpöjä!
  Mun lempparimalli on sellanen Boxy Pouch, eli sellanen laatikkopussukka. Mistähän mun ohje oli, en muista, löytyy kyllä mun blogista tiedot. Ja googlesta varmaan vielä helpommin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama malli on minullakin seuraavana tekolistalla, hain jo sitä varten hieman pidempiä vetoketjuja. Käynpä kurkkiin blogistasi tekemisiäsi :)

   Poista