tiistai 24. toukokuuta 2016

Halti tuli taloon

Meidän perhe kasvoi viime viikon perjantaina, kun perheeseen muutti kahdeksan viikon ikäinen isovillakoiranpentu. Nimeä pohdittiin pitkään, mutta niin ei löytynyt Haltin voittanutta, joten sen hän sai kutsumanimekseen. Pikkuhiljaa pentu on alkanut kotiutumaan ja täytyy kyllä kehua, että onpas fiksu ja reipas! Toki pentumaisia piirteitä löytyy ja kuten kuvasta näkyy, niin kenkien syöminen olisi pennun mielestä ihan superkivaa. Tuntuu kasvavan ihan silmissä, tämä kuva on otettu ensimmäisenä iltana ja nyt jo tuntuu, kuin pentu olisi jo hurjan paljon suurempi! 

Uutta tulokasta odotellessa opettelin saamani vinkin perusteella tekemään munkinnyöri-tekniikalla lelut, jotka myös ohjeen googlettelulla tuntuivat nauttivan suurta suosiota koirien keskuudessa. Tein omat lelunsa myös kasvattajan koirille, pienenä kiitoksena ja tuliaisena pennunhakureissulla annettavaksi.

 Musta-valkoinen ja vaaleanpuna-valkoinen ovat trikookudetta, vihreä kude on lastenhuoneen matosta jäänyttä ontelokudetta. Näiden tekoon jäi kyllä kerralla koukkuun ja viimeisenä iltana ennen pennun tuloa solmin vielä lonkeroversion, jolla on neljä jalkaa. Vinkiksi muiden tekijöille, että kannattaa jättää pitkät hapsut päihin, ne on ainakin pennun mieleen!

 Ensimmäisen koeversion tein yksinkertaisella kuteella ja ihan liruohuthan siitä tuli, sopivampi pienemmän kokoluokan villakoiralle. Uusintayritys tuplapaksuudella tuotti paremman lopputuloksen. Pituutta nauhoilla ennen solmimista oli n. 1,5m, karkealla arviolla puoli metriä tuotti solmittuna n. 10cm valmista lelua kun kunnolla kiristeli.


 Pennusta on alkanut kuoriutua oikea sylivauva, joka haluaa nukkua päiväunia sylissä ja tälläkin hetkellä nukkuu pöydän alla jalkojeni vieressä tätä kirjoittaessani. Olen tainnut voittaa pennun luottamuksen ja se tuntuu kyllä hyvältä!

Matot on poistettu muuten lattioilta, mutta lasten nukkuma- sekä leikkihuoneisiin ne on jätetty ihan mukavuussyistä. Leikkihuoneeseen pennulla on pääsy kielletty, sieltä kun löytyisi aivan liian paljon kaikkea kivaa mutusteltavaa. Katsotaan sitten aikuisempana sääntöjä uusiksi. Kuvia katsoessa pentu näyttää välillä ihan hurjan pienelle, toisissa taas niin selkeästi isoksi kasvavan koiran näköiselle, kuten tässä.

Ikean rottia vaan ei voita mikään, ne on ihan superhyviä koiranleluja! Haltin menoa voit seurata myös instagramissa @haltithepoodle

2 kommenttia:

  1. Kaunis pentu. Meilläkn Rasavili nukkui pentuna mieluiten ihmisen vieressä/sylissä. Näin se toimii vieläkin vaikka on jo viisi vuotias.

    VastaaPoista
  2. Oi mikä söpöliini toinen onkaan. IHan mahtavaa kun osaat tehdä lelut itse. Äitini Bichon tuhoaa kaikki lelut mitä sille hommaa. HUjaus vaan ja ne on entisiä.

    VastaaPoista