torstai 27. helmikuuta 2014

Keskeneräinenkin voi olla kaunistaMinusta käsitöihin kuuluu olennaisena osana keskeneräisyys ja myös siitä vaiheesta pitäisi osata nauttia. Vaikka itsekin kuulun niihin, jotka mielellään tekisivät työn aina alusta loppuun mahdollisimman nopeasti (mielellään yhdellä istumisella), niin ainakaan lapsiperheessä se ei ole useinkaan (koskaan) mahdollista.

Uusin keskeneräinen on virkattu My little pony, tehty tällä todella helpolla ja kivalla ohjeella. Ja ohje on oikeasti helppo, jos minäkin, joka osasin vielä hetki sitten virkata vain isoäidinneliön, sain tehtyä tämän ilman ylimääräisiä harmaita hiuksia. Viime yönä sain ponin koottua ja nyt puuttuvat enää harja, häntä sekä silmät. Lankakauppaan tie vie, että ponin valmiiksi saan. Haluan virkata myös silmät ja koska ponin pää on hyvin pieni, tarvitsen sirojen silmien tekemiseen ohuempaa lankaa. Harjaan ja häntään kaipaan hulmuavaa tunnelmaa, ja kokeiltuani tehdä niitä samasta langasta kuin poni on (Drops Muskat), ei tulos miellyttänyt silmää.

Olen jäänyt ihan koukkuun näiden tekemiseen ja ajatukset on jo seuraavissa projekteissa. Minulle on tulossa englanninkieliset kirjat Zoomigurumi 1 ja 2 sekä Mukavat muumiamigurumit, sillä tykkään tehdä käsitöitä mieluummin kirjoista/paperista ohjetta seuraamalla kuin tietokoneen näytöltä. Ponin ohjeenkin tulostin paperille, jotta merkintöjä ja muistiinpanoja olisi helppo tehdä.

4 kommenttia:

 1. Wau,mikä suloisuus tämä poni onkaan ♥
  Pitäisiköhän se virkkaaminen,tai pikemminkin ohjeiden seuraaminen todellakin opetella niin pääsisi tälläisiä ihanuuksia tekemään ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, eikä kannata pelätä englanninkielisiä ohjeitakaan. Minä en oikeasti osaa kuin muutaman perussilmukan ja olen virkannut muutaman neliömallin ennen tätä. Innostus vie todellakin mennessään! :)

   Poista
 2. Tämmöinen poni on itselläni suunnitelmissa tässä jossainvaiheessa ;) en ole vain muilta käsitöiltäni tämän pariin kerennyt. Oikein hienolta poni näyttää tuolleen, ihan mielenkiinnolla odotan nähä lopputuloksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä milloin poni valmistuu, kun lapset on omineet sen jo leikkeihinsä. Poni saa ihania halirutistuksia osakseen!

   Poista