tiistai 14. heinäkuuta 2015

Meidän perheen uusin jäsen

Haaveesta on nyt tullut totta ja viime viikolla meille muutti parivuotias marsuherra. Lapset ovat olleet vähintään yhtä innoissaan kun minäkin ja esikoinen onkin ollut niin innokas ruokkija kuin ahkera häkin siivoajakin. Marsulle toivotetaan hyvät yöt ja ensimmäisenä juostaan sanomaan heippa kun ulkoa sisälle tullaan. Marsu on jo oppinut kuka ruoan tuo ja esikoinen onkin tällä keinoin saanut jo hyvin kesytettyä vähän arkaa marsua. Kuvassa marsu on meillä ensimmäistä päivää ja esikoinen testaa toimiiko vesipullo, huolehtimisen tarve on kova.

Ensimmäiset päivät on mennyt vähän ujostellen mutta ruoka-aikaan ruokakippo menee jo ujouden edelle. Marsu saapui meille kaverinsa puoli vuotta aiemmin menettäneenä ja omistajan nyt luopuessa allergian takia. Etsimme aikuista marsua/ marsupariskuntaa eläinsuojeluyhdistyksistä ja netin kautta, toiveena oli antaa koti sellaiselle, jolle sitä ei ole niin helppo löytää. Poikasille kun löytyy ottajia mutta näille aikuisille ei lähellekään niin helposti. Nyt odottelemme hänelle luovutusikäistä kaveria saapuvaksi parin viikon sisään, eli odotus ei suinkaan ole vielä ohi.

Häkille paikka löytyi lastenhuoneesta ja 140cm häkissä on tilaa vipeltää. Häkille taso rakennettiin Ikean pöytälevystä ja harkoista. Näin se on tukeva, häkki ei ole suoraan lattialämmitteisen lattian päällä ja häkki on lapsille hyvällä korkeudella seurata marsun touhuja. Alle mahtuu myös lasten leluja, joten kaikki tila saadaan hyödynnettyä.

Onko teidän lapsilla lemmikkejä tai oletko itse eläinrakas? Minusta on ihanaa kuinka esikoinen on tässä tullut selvästi äitiinsä ja eläininnostus on suurta. Vaikka aina näistä on oma vaivansa, niin saa niistä kyllä varmasti vähintään tuplasti hyötyä takaisin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti