keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Villasukat ystävälle

Ystäväni vietti viikonloppuna syntymäpäiviään ja halusin hänen lahjakseen jotain itse tehtyä. Hän pyöräilee paljon, joten kenkiin mahtuvat, ohuet sukat voisivat olla tarpeen. Vieläpä kun anopin lahjoittamista jemmoista löytyi sopiva värisävy, oli valinta selvä. Lankana siis vanhaa Novitan Nallea värissä turkoosi ja sukkien kuviointi tehty kerrosrivinousulla. En ole aiemmin tehnyt sukkia Nallesta ja muutaman kerran pitikin aloitus purkaa, että löytyi sopivan kokoiset puikot omaan käsialaan. Malliakin vaihdoin muutamaan kertaan, meinasin nimittäin ensin tehdä sisäkäyttöä ajatellen nilkkasukat mutta sitten mietin, että vähän pidempi varsi voisi kuitenkin olla käytännöllisempi.

Sukkien viimeistelyn merkityksen huomasi näiden sukkien kohdalla hyvin, nousut tasoittuivat todella kauniisti ihan vain kunnon kastelulla ja tasokuivauksella. Resoriin lisäsin "Made with Love"-tägin, joita tilasin pussillisen Paapon muuttoalesta. Tuovat kivaa lisää tällaisiin lahjasukkiin, samanlaisen lisäsin myös äitini lahjasukkiin talvella.

Kantapään tein vahvistettuna ja näin se jatkaa kerrosrivinousun rivistöjä nätisti. Mutta jos muutakin purin, niin myös kantapäätä näiden sukkien kanssa. Alempana ihan todella ihmeellinen kantapään silmukoiden poiminta ja ylempänä hiottu versio, aika hyvä muutos! Näiden jälkeen löysin vieläkin kehutumman tekniikkavideon, jonka avulla täytyy kokeilla poimia silmukat seuraavissa sukissa. Tekisi mieli tehdä sukat vain siksi, että voisi kokeilla... Instagramissa minua seuraavat tietävätkin, että voitin Let's make this a good day-neulepodcastista Opalin sukkalankaa ja ehkä se voisikin olla seuraavaksi työn alle pääsevä. Ohutta sukkalankaa olen kyllä vierastanut ja aivan suotta, tätä oli ehkä jopa kivempi tehdä! Loppujen lopuksi silmukoita kierroksella ei ole hirveästi enempää, ainoa vaan, että sukka ei edisty niin nopeaa kuin paksummalla langalla tehty.

Onnittelut vielä päivänsankarille, toivottavasti sukat lämmittävät hyvin <3

3 kommenttia: