keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Tulppaanimatto, vai sittenkin -liina?

Tulppaanimaton ohje julkaistiin viime vuonna keväällä Suuressa Käsityölehdessä ja siihen ei voinut olla törmäämättä sen jälkeen facebookin virkkausryhmissä, malli on ihana! Ohjeessa on käytetty Esteriä, mutta tiedän monen tehneen tämän niin trikoo- kuin mini- ja ontelokuteestakin. Menekki Esteristä tehtynä on ohjeen mukaan 4kg, joten mikään edullinen matto ei ole kyseessä. Minä en tätä nyt kuitenkaan tehnyt matonkuteista vaan puuvillalangasta. Lankana on Hjerteganin Diamond Cotton (50g=165m), joka oli kiva lanka virkata 2,5mm koukulla. Lankaa kului hieman vajaa 2 kerää ja kokoa tällä on kyllä reippaasti.

Vaikka kuvat muuta väittävät, niin todellisuussa tämä on väriltään ihana mintunvihreä. Ohje oli kirjallisena ja sen seuraaminen tuntui taas haastavalle, en meinannut millään pysyä kartalla siitä, mitä kohtaa olen tekemässä ja välillä pitikin maton kuvaa kurkkia. Piirretty kaavio toimisi hyvin tukena tällaisissa, mutta lehdissä ohjeet on kyllä typistetty niin pieneen tilaan kuin mahdollista.

Minua houkuttelisi virkata vastaava ja tehdä siitä kellotaulu, sillä reunassa on sydänkuvioita sopivasti 12. Tämä jäi kuitenkin Oulun Lankamaailmaan mallikappaleeksi, joten kiitokset harjoittelukappaleen tekomahdollisuudesta!

Lanka Diamond Cotton Lankamaailmasta
Lankavan sivuilta löytyy nykyään myös ohje mattoon Tulppaanimatto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti