keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Mansikkainen virkattu huivi

Jotkut käsityöt on sellaisia, jotka tehdään pikapikaa alusta loppuun ja toisia tehdään "aina sopivan tilanteen tullen". No tämä oli juuri tuollainen jälkimmäinen, malliltaan jo parista huivista tuttu Elise Shawl. Tämä on matkannut automatkoilla ja oli myös mukana keväällä Helsingissä. Malli jää helposti mieleen ja huivia on helppo jatkaa vaikka virkkaaminen jäisi kesken mihin kohtaan tahansa.

 Huivi on ihanan kevyt ja pehmeä, lankana minulle uusi tuttavuus Drops BabyAlpaca Silk. Langassa on 70% babyalpakkaa ja 30% mulberrysilkkiä. Dropsin omilla sivuilla mainostetaan langan soveltuvan parhaiten korkealaatuisiin vauvaneuleisiin ja vaatteen tuntuvan viileälle lämpimässä säässä ja lämmittävän kylminä päivinä. Lanka oli todella kivaa virkattavaa, säikeet eivät lähteneet erottumaan ja lanka kesti myös pienen purkamisen. Hinta-laatusuhde langassa on kyllä loistava sillä 50g lankaa maksaa vain 3,55€/kerä! Tähän huiviin lankaa meni hieman reilut kaksi kerää. Koukun koko minulla oli huivia tehdessä 5,5mm. Huivin voisi tehdä vielä suhteessa suuremmallakin koukulla sillä tekemäni huivit tuntuvat olevan moniin netistä löytämiini elise shawl-huivikuviin verraten aika tiiviitä.

Mansikansävyinen huivi matkaa anopille ja me saatiin valmiiksi pakastettua mansikkaa, joten tähän vaihtoon olen hyvin tyytyväinen. Uusi huivikin on jo työn alla, saa nähdä meneekö senkin valmistumiseen puoli vuotta!

2 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä kaunis! Uskaltaisinkohan ensikertalaisena koittaa myös? Ohje oli siis mielestäsi yksinkertainen?
  -Niina H-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskallat kokeilla, malli on todella helppo sillä siinä toistetaan vain kahta riviä pitkän aikaa. Ja autan toki, jos tarvit apua :)

   Poista