lauantai 16. toukokuuta 2015

Virkatut tiskiliinat (+ohje molempiin)

Myyntituotteita miettiessäni yksi tuote oli heti mielessä, joka on myös meillä kotona joka päivä monta kertaa käytössä. Sehän on virkattu tiskiliina, joka on kyllä ihan paras ruokapöydän sotkujen siivoamiseen. Pinta irrottaa hyvin kuivuneenkin ruoantähteen ja onhan tällainen nyt paljon kauniimpi kuin se perinteinen wettex. Omiani olen pessyt astianpesukoneessa, mutta kestävät myös konepesun.

Alempi on tehty samalla idealla kuin aiemmin tekemäni ja toinen samanlainen vaaleanpunainen. Päällimmäinen on saanut inspiraationsa juhannusruusu-matosta ja Iinun virkatusta lasinalusesta. Olin jo aemmin suunnitellut tätä mielessäni ja kun näin Iinun postauksen, vahvistui ajatus suunnitelman loppuunviemisestä.

Tämän tein niin, että loin 50kjs (viimeiset kolme kääntymiseen). Sen jälkeen virkataan 3ks+1kjs ja tätä jatketaan kerros loppuun. Viimeisenä kerrokselle tulee 3ks. Seuraavalla kerrokselle siirrytään jälleen 3kjs ja jatketaan 3ks+1kjs kerros loppuun. Näitä jatketaan kunnes saadaan aikaiseksi neliö. Neliö viimeistellään virkkaamalla kiinteitä silmukoita koko liinan ympäri.

1. Aloitusrenkaaseen virkataan 3kjs+ 14 pylvästä, yhdistetään piilosilmukalla.
2. 3.kjs:aan virkataan 3kjs sekä 1 pylväs, seuraavaan silmukkaan 1 pylväs,  ja seuraavaan 2 pylvästä samaan silmukkaan. 2 ketjusilmukalla siirrytään seuraavan osion tekoon. 2p+1p+2p+2kjs jatketaan kerros loppuun, yhdistetään piilosilmukalla.
3. 3kjs+1p 3.kjs.aan, 3p, 2p samaan silmukkaan, 2kjs. 2p+3p+2p+2kjs jatketaan kerros loppuun, yhdistetään piilosilmukalla.

Joko huomasit perusidean? Käytännössä siis joka kerroksella osioiden ensimmäiseen ja viimeiseen silmukkaan virkataan 2p samaan ja väliin aina 1p jokaiseen pylvääseen. Helppoa eikö vain!

Tätä jatketaan kunnes osioissa on 23 pylvästä. Viimeinen kierros tehdään näin:
Siirry piilosilmukoilla 3 pylvääseen, johon virkataan 8 pylvästä (3kjs+ 7 pylvästä ensimmäisellä kerralla), jätä 2 silmukkaa väliin, 1ks, jätä 2 silmukkaa väliin. Tämä toistetaan vielä kaksi kertaa. Tee vielä kerran 8 pylvästä ja olet osioiden välisen ketjusilmukkaketjun kohdalla. Ketjuun virkataan 2ks ja siirrytään seuraavaan osioon. (3.n pylvääseen 8 pylvästä, jätä 2 silmukkaa väliin, 1ks, jätä 2 silmukkaa väliin) toistetaan kolmesti, tehdään vielä kerran 8 pylvästä ja 2ks edellisen kerroksen ketjusilmukkaketjuun. Samaa toistetaan koko kerros loppuun, yhdistetään piilosilmukalla, päätellään ja se on siinä!

(Pitää opetella virkkamaan kaavioista ja myös piirtämään niitä, ohje kuulostaa jopa omaan korvaan hankalalta näin selitettynä. Kannattaa katsoa kuvaa, tässä ei ole mitään piilotettua toisten silmukoiden alla ketjuna).

Ensimmäistä kertaa tälle kesälle virkkaus oli mukana myös ulkona, olihan ihanaa! Tämä liinanalku tosin meni purkuun kun epähuomiossa olin valinnut pussista väärän kokoisen koukun. Mietinkin siinä tehdessä, että onpahan jotenkin tahmeaa teko muttei käynyt mielessä kurkata koukun kokoa...

Paremmalla tarkastelulla uuteen alkuun ja tämäkin jo ehti valmistua iltasella. Minulla näissä lankana Novitan bambu ja se oikea koukun koko minulle on 3.5mm... Enää on se vaikein edessä, eli hinnoittelu. Onneksi tätä ehtii vielä miettiä, ja tehdä myös sitä vertailua muiden hinnoista, jotta olen heidän kanssaan samassa linjassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti