Minulta toivottiin tacopiirakan ohjetta ja näin oman versioni tein. Tällä ohjeella tulee piirakkavuokallinen ja uunipellillistä tehdessäsi kannattaa ohje tehdä 1,5-kertaisena. Ohje on tehty meidän ruokavalion mukaan, joten pohjaan voi halutessaan laittaa 0,5tl suolaa ja kauramaidon korvata tavallisella maidolla. Täytteet voi valita niin, että mitä kaapista löytyy. Alkuperäisessä ohjeessa esim. paprikan tilalla oli tomaattikuutioita.
Pohja:
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
50g juoksevaa margariinia (mihinköhän sillä on kiire...)
1,5dl kauramaitoa
Sekoita aineet ja esipaista pohjaa uunissa 250 asteessa n. 10min.
Täyte 1:
400g jauhelihaa
1 tacomaustepussi
1dl vettä
Paista jauheliha kypsäksi ja sekoita siihen maustepussin sisältö sekä vesi. Anna kiehahtaa.
Täyte 2:
puolikas punainen paprika
2dl ranskankermaa
4 rkl majoneesia
valkopippuria
Pilko paprika pieneksi ja sekoita kaikki aineet yhteen.
200g juustoraastetta
Levitä jauheliha pohjalle, sen päälle ranskankermaseos ja viimeistele päällinen reilulla määrällä juustoraastetta. Minun suosikkini on Valion pizzajuustoraaste.
Paista piirakkaa vielä 250 asteessa n. 15-20min
Piirakan kera suosittelen raikasta salaattia, sillä kevyttä syötävää tämä ei todellakaan ole. Mutta niin hyvää!
Kuulostaapa hyvältä! Tätä täytyy testata viikonloppuna :)
VastaaPoistaTämä oli kyllä todella hyvää, mekin ollaan tehty viikon sisään jo kahdesti :)
PoistaKiva että maistui ;)
VastaaPoistaMaistui liiankin hyvin, namps!
PoistaAattele että vanha ja monta vuotta kadoksissa ollut ohje maistuu edelleen yhtä hyvältä ku vuosia sitten :)
PoistaTaitaa meillä olla tätä lauantaina ruokana! :P
VastaaPoistaSuosittelen tekemään reilusti, ilman santsiannosta tulee paha mieli!
Poista