keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Elise shawl

Minulta on puuttunut sopiva huivi tummansiniselle toppatakilleni, vanhat mustat ja tummat huivit eivät erottuneet takista yhtään. Etsin sopivia malleja Pinterestin avulla ja tämän huivin nähdessäni ihastuin heti. Elise Shawl on vieläpä todella helppo tehdä ja aloitusrivien jälkeen kaksi kierrosta vuorottelevat, joten ohjeen voi hyvin pian unohtaa pöydälle. Joku kertoi blogissaan tehneensä tämän yhdessä illassa, mutta minulta kyllä muutama ilta tehdessä meni. Tosin minun illat ja virkkaushetket alkavatkin vasta lähempänä iltakymmentä... Lankana yksi suosikeistani, joka on kivaa sekä virkata että neuloa. Malliin olisi kuulunut vielä reunakierros, jota aloinkin tekemään, mutta en pitänyt sen ulkonäöstä. Jättämällä viimeisen kierroksen pois reuna jäi pehmeämmäksi ja herkemmäksi, minun makuuni sopivan pitsiseksi.

Malli: Elise Shawl
Lanka: Menita Silk Dream (70% merinovillaa, 30%silkkiä)
Menekki: n. 2,5kerää
Koukku: 7


Pakkaset saivat pysymään sisällä myös huivia kuvatessa, hui miten kylmää! Tämä huivi olisi kaivannut kuvaustaustakseen jonkun kivan, tumman kallion, minun pitää alkaa selkeästi etsimään sopivia ulkokuvauspaikkoja käsitöille! Tämän huivin teen ehdottomasti toistekin jostain kevyemmästä langasta keväthuiviksi. Mielessä kyllä kolkuttelee ne pari kesken olevaa pääkallohuivia, mutta ehtiihän sitä, kevääseen ja keväthuiveihin on vielä aikaa!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Itselle tuli vain hieman huijari olo, kuin olisin jättänyt huivin laiskuuttani kesken. Mutta kun se vaan miellyttää minuakin enemmän näin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Nyt pitää päästä kyllä (ikkuna)ostoksille ihan vain uutta huivia ulkoiluttamaan ;)

   Poista