perjantai 23. tammikuuta 2015

Tilda-pupu

 
Olen ihastellut Tilda-sarjan hahmoja jo pitkään, ostanut ensimmäisen kirjankin jo pari vuotta sitten mutta nyt vasta uskaltauduin ensimmäistä kertaa kokeilemaan ommella jotain kirjan ohjeilla. Tähän oli selvä syykin ja se on tietenkin pupu. Mutta aloitetaanpa alusta:

Tildan kevät-kirja on täynnä ihastuttavia pupuja ja olen luullut kirjan olleen loppuunmyyty jo pitkään, sillä sitä ei ole missään näkynyt. Prisman verkkokaupan alesta lapsille kirjoja selatessa meinasin tipahtaa sohvalta kun näin tämän kirjan ja hintaa 5,95€! Voitte kuvitella, kuinka nopeaa se napsahti ostoskoriin. Samasta alesta löytyi vielä Satumainen talvi-kirja samaa sarjaa, josta löysin myös heti pakko kokeilla-juttuja. Toimitus oli ilmainen s-marketin smartpostin tai prisman neuvonnan valitessa toimituspaikaksi, joten nämä kirjat olivat todellinen löytö minulle.

Eräänä iltapäivänä päiväunien aikaan leikkasin ja ompelin pupun, ja päiväuniltaan herännyt esikoinenkin ehti ompelukaveriksi. Kokoamistaan pupu odotteli hetken neulan ollessa hukkapiilossa, mutta nyt on sekin löytynyt ja pupu koottu valmiiksi. Minä halusin tehdä pupun värikkäästä kankaasta ja kaappien kätköistä löytyi juuri sopiva, muistaakseni Tilda-sarjan kangas.


Kasvot ovat aika haaste näin värikkään ja kirjavan kankaan kanssa, ja sopivan maalin ostamista odotellessa pupu on vielä hetken kasvoton. Nenän ajattelin kirjailla vaaleanpunaisella langalla.

Esikoinen halusi poseerata pupun kanssa ja toi vielä virkatun pupun kuviin kaveriksi. Pupun vastaanotto oli paljon innostuneempi kuin aiemmin valmistuneen kutitusnorsun, joten pupulinjalla taidetaan pysyä jatkossakin. Minulla on jo pieni pala supersuloista kantoliinaa ostettuna suurempaa, omalla kaavalla tehtyä pupua varten. Vaaleanpunaisia ruusuja pehmeänä puuvillana, siitä pupusta tulee ihan erityinen!

Löytyykö lukijoista muita Tilda-sarjaan ihastuneita?

4 kommenttia:

 1. Minä rakastan kans Tilda-kirjoja! Paljoa ei oo tullu tehtyä, mutta niiden tunnelma on niin ihana, että kirjoja voi lukee aina vaan uudestaan ja uudestaan, ja inspiroitua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selailu on melkein yhtä ihanaa kuin valmiit jututkin, ja paljon helpompaa ;)

   Poista
 2. Tilasin juuri. Samat kirjat,olen myös ihastunut tilda-juttuihin ja ajattelin lähiaikoina kokeilla l
  Jotain

  VastaaPoista