maanantai 20. kesäkuuta 2016

Simpukkaponcho (virus shawl poncho)

Ensimmäinen virkattu vaate ja se pakollinen paha, kuvaaminen päällä. Kuvattavana oleminen ei vain ole luontevaa vaikka minkä tekisi ja kuvia valitessa keskittyminen kiinnittyy vain kauhisteluun; ei näin! Poncho on tehty simpukkahuivin (virus shawl) ohjetta mukaellen ja tähän ei ole voinut olla törmäämättä facebookin virkkaus-sivustoilla. Omani halusin tehdä aika lyhyenä, välttääkseni mummotunnelmaa. Virkatuissa vaatteissa ja huiveissa minua meinaa usein häiritä se, että ne vain ovat jopa minulle liian "mummomaisia" tai ehkä paremminkin vanhanaikaisia. Kuka uudistaisi virkkausmalleja ja tekisi ihania huiveja, minä lupaan kyllä sitten virkkailla malleista! Nyt kaivataankin pientä molla millsiä, joka virkistäisi myös tätä asupuolta.

Lankana ponchossa on Novitan Huvila värissä vaaleanpunainen, joka on jo lopetettu väri. Lankaa kului vajaa 2 kerää, koukun koko minulla oli 3,5mm. Muistiin myös itselle, että aloitussilmukat kannattaa tehdä tooodella löysänä, että menee päästä läpi...

Ponchoa ajattelin pidettäväksi kesäasusteena, pienenä väriläiskänä viileänä päivänä. Poncho oli todella kiva ja nopea tehdä, valmistui pienenä välityönä käsityökorttelin rutistuksen aikana ja jälkeen. Aloitinkin jo tekemään toista, mustana. Siitä ajattelin tehdä hieman pidemmän talvikäyttöä ajatellen, mutta tällä hetkellä poncho kyllä joutuu nyt odottelemaan muiden töiden takia.

Nyt uusin Tuin Kutomon neulepodcast ja ihanien tilaustöiden pariin <3

1 kommentti: