keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Käsityöliike Villiina

Minua viehättää jokin pienissä lankakaupoissa, onko syynä sitten tunnelma, persoonallisuus tai valikoima. Oulussa sijaitseva Villiina on jo kolmekymmentä vuotta palvellut oululaisia lankaostajia ja viimein pääsin myös minäkin kurkkaamaan tarjontaa. Tällaiset vanhemmat liikkeet voivat olla pieniä aarreaittoja, joista saattaa hyvällä tuurilla löytää myös jo muualta aikaa sitten loppuneita lankoja. Pieneen liiketilaan on mahdutettu ihan valtava määrä lankoja ja netin vinkkien perusteella takatiloista löytyy kuulemma vielä aarteita lisää. Valikoima on laaja ja monipuolinen, löytyi niin Novitaa, Teeteeta kuin monia muitakin.


Nämä langat olivat ihan superpehmeitä ja mitkä värit! Näitä voisi ostaa ihan hyllyn koristeeksi ellei olisi luvannut itselleen, että lankaa saa ostaa vain tarpeeseen. No, niitä lankatarpeita on kyllä ollut viime aikoina aika monenlaisia... Lohtulanka on kuitenkin parempi kuin lohtusuklaa!

Ihan mielettömät värit ja kiilto, tämän langan pidän mielessä lasten sukkia ajatellen. Meillä on lapset hyvälle tottuneita mitä tulee villasukkiin ja villavaatteisiin, ja 7 veljestä-sukat saavat aikaan vain au au-kiljahdukset. Onhan se toki ihan erilainen paljaalla jalalla verraten 100% merinovillaan tai toiseen suosikkiini silkki-merinoon.


Minua ihastutti erityisesti lukuisat mallineuleet, joita liikkeestä löytyy. Moni niistä oli omistajan itsensä tekemiä ja kertoo hyvin paljon omistautumisesta liikkeeseen. Nykypäivänä nettikauppojen ja isojen markettien ottaessa yhä laajenevia valikoimia lankoja, on näiden pienten liikkeiden varmasti välillä haastava pysyä kilpailussa mukana. Se millä pystyy kilpailemaan, on valikoima ja ennen kaikkea henkilökohtainen palvelu, mistä saa vain marketeissa haaveilla.


Käytätkö sinä mielelläsi kivijalkaliikkeitä vai tilaatko lankasi mieluummin nettikaupoista?

4 kommenttia:

 1. Tuonne kun joskus pääsisi...
  Vastauksena kysymykseesi: sekä että. Käyn niin kivijalkaliikkessä kuin nettikaupoissakin. Riippuu siitä mitä olen vailla ja millä aikataululla.

  VastaaPoista
 2. Kivijaloista osta lankani, on niin paljon mukavampi hiplata lankaa kuin katsoa kuvia netistä. Joskus muinoin tilasin Saksasta puuvillasukkalankaa kun sellaista ei ollut täältä saatavilla.

  VastaaPoista
 3. Tykkään käydä liikkeissä, oi kyse mistä tahansa liikkeestä. Rakastan hyvää asiakaspalvelua ja sitähän ei netistä saa.

  VastaaPoista
 4. Lohtulanka on hyvä keksintö ja hyvä nimi. Sitäpä alkaankin käyttämään. olen sanonut niitä matkamuistoiksi tähän asti.

  VastaaPoista