Meidän perheelle kevät tarkoittaa juhlasesonkia kaikkien viettäessä syntymäpäiviään näihin aikoihin. Tänään oli miehen vuoro ja sen kunniaksi leivoin minttusuklaa-kakkua. Tein elämäni ensimmäisen liivatekakun lasten synttäreille ja muutamista virheistä huolimatta kakku keräsi kehuja. Oli hulllua lähteä kokeilemaan täysin uutta suoraan juhliin, mutta ei olisi ollut vaarallista, vaikka kakku olisikin epäonnistunut ja jäänyt tarjoilematta. Nyt kun paineita onnistua ei ollutkaan samalla tavalla, sain liivatteen tehdä kahteen kertaan ja suklaan sulatuskaan ei mennyt ihan putkeen... Pelkäsin että kakku ei hyydy ollenkaan mutta yö ja aika teki onneksi tehtävänsä. Mutta nyt tuli korjattua ne ensimmäisen kakun erheet, joten jotain tuli taas myös opittua.
Kakun ohje on ystävältä ja siinä on minttudominokeksi-pohja ja
täytteessä on runsaasti minttukrokanttisuklaata. Koristelin kakun
daim-rakeilla, joten makeutta ei ainakaan jäänyt kakusta puuttumaan.
Seuraava juhlintavuoro onkin sitten kuopuksella ja hänen toivelistallaan taitaa olla mokkapaloja reilulla kuorrutemäärällä, tai vaikka ilman koko pohjaa...
Lisäyksenä, nyt löytyi ohje netistä. Kannattaa laittaa puolitoista pötköä keksejä sekä vajaa 100g margariinia, jotta pohjasta tulee hieman alkuperäistä ohjetta paksumpi http://sokerisiirappi.blogspot.fi/2010/01/minttukrokanttikakku.html
Luovutatko ohjetta? :)
VastaaPoistaMinulla ei valitettavasti ole ohjeen alkuperää tiedossa, joten en julkaise ohjetta.
PoistaNyt löytyi ohje :)
PoistaNäyttää tosi herkulliselta.
VastaaPoista