perjantai 31. heinäkuuta 2015

Hiiri meren rannassa

Hiiri taitaa haaveilla merestä, matkasta suurten vesien taa. Hetken saa matkaan lähtöä vielä odotella, ystävän vielä kaipaa seuraksensa.

Balleriinahiiriä valmistuu korutilauksien lomassa ja pientä ohjeen muistamista on jo havaittavissa. Liilan sävyinen hiiri on näistä uusin ja seuraavakin jo puolessa välin valmiina. Aiemmin tekemäni hiiret löydät täältä ja täältä.


 Hiiren ohje Mari-Liis Lille, www.lilleliis.com ja suora linkki ohjeeseen tässä.

torstai 30. heinäkuuta 2015

Louhittaren luolassa

Minussa asuu pieni lankahamsteri ja voin myöntää, että lankoja on kertynyt aika monta muovilaatikollista. Kaikelle on kuitenkin käyttönsä kunhan se sopiva aikarako ja käsityö aina löytyy, joten en ota niistä stressiä. Kun näin facebookista, että Louhittaren Luola on Taitoshop Maakarissa ihanine lankoineen, tiesin missä minunkin pitää olla. Ja voi sitä värien määrää, enkä ollut ainoa hullaantunut lankojen ääressä...



Nämä oli aivan superpehmeitä 100% merinovillaa, mutta huivitarkoitukseen ehkä minun makuun hivenen liian kirjavia. Täytyy pitää silmät auki muiden värien suhteen, eiköhän näitäkin talvea vasten tule lisää!

Lähdin hakemaan ohuempaa Ilmatarta mutta vaikka sitä ei ollut mukana, en silti tyhjin käsin poistunut. Vaaleanpuna-pinkki Väinämöinen pomppasi käsiini ja raitalangan pongasin ihan viime tipassa. Nyt täytyy vain hankkia ohuemmat puikot ja ohje tämän paksuiselle langalle, tai ainakin suuntaa oikeasta silmukkamäärästä. Tiedän jo, että haluan opetella tekemään valepalmikko-resorin ja muuten sukka saisi olla yksinkertainen perussukka. Aloittamista odotellessa nämä pitää saada lankahyllyyn esille, tällaisia väri-iloitteluja ei saa laatikkoon piilottaa!

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Mansikkainen virkattu huivi

Jotkut käsityöt on sellaisia, jotka tehdään pikapikaa alusta loppuun ja toisia tehdään "aina sopivan tilanteen tullen". No tämä oli juuri tuollainen jälkimmäinen, malliltaan jo parista huivista tuttu Elise Shawl. Tämä on matkannut automatkoilla ja oli myös mukana keväällä Helsingissä. Malli jää helposti mieleen ja huivia on helppo jatkaa vaikka virkkaaminen jäisi kesken mihin kohtaan tahansa.

 Huivi on ihanan kevyt ja pehmeä, lankana minulle uusi tuttavuus Drops BabyAlpaca Silk. Langassa on 70% babyalpakkaa ja 30% mulberrysilkkiä. Dropsin omilla sivuilla mainostetaan langan soveltuvan parhaiten korkealaatuisiin vauvaneuleisiin ja vaatteen tuntuvan viileälle lämpimässä säässä ja lämmittävän kylminä päivinä. Lanka oli todella kivaa virkattavaa, säikeet eivät lähteneet erottumaan ja lanka kesti myös pienen purkamisen. Hinta-laatusuhde langassa on kyllä loistava sillä 50g lankaa maksaa vain 3,55€/kerä! Tähän huiviin lankaa meni hieman reilut kaksi kerää. Koukun koko minulla oli huivia tehdessä 5,5mm. Huivin voisi tehdä vielä suhteessa suuremmallakin koukulla sillä tekemäni huivit tuntuvat olevan moniin netistä löytämiini elise shawl-huivikuviin verraten aika tiiviitä.

Mansikansävyinen huivi matkaa anopille ja me saatiin valmiiksi pakastettua mansikkaa, joten tähän vaihtoon olen hyvin tyytyväinen. Uusi huivikin on jo työn alla, saa nähdä meneekö senkin valmistumiseen puoli vuotta!

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Sydänkoru ja muita erikoistilauksia

Sain toiveen virkatulle korulle helmen ja perhosen kerra, jossa lisäksi olisi kahden nauhan päässä virkattu sydän. Kiitos tarkkojen toiveiden oli helppoa lähteä toteuttamaan korua ja minusta tästä tuli aika ihana! Sydänkoru on tulossa myös pysyvien mallien valikoimaan mukaan joko perhosella, rusetilla tai sellaisenaan.



Koruja on mahdollista tilata myös ilman puuhelmiä, tässä kolmen turkoosin helmen ja mustan rusetin versio puuhelmettömänä.


Vaaleanpunaisen ballerinahiiren mukaan matkasi myös leluklipsi, jolla hiiren saa helmastaan kiinnitettyä esim. rattaisiin kiinni. Malli on tuttu tekemistäni tuttinauhoista ja nauhan päissä on valkoiset sydän- ja palloklipsit.


Toteutan mielelläni tilauksia toiveiden mukaan, joten ole rohkeasti yhteydessä joko facebookin kautta Minttuliini Design tai sähköpostilla minttuliinidesign@gmail.com

maanantai 27. heinäkuuta 2015

Virkkausohje: Näkymätön kavennus

Amigurumien teossa muutamalla silmukalla pärjää pitkälle eli kiinteällä silmukalla, niiden lisäämisellä ja kaventamisella. Kaventamiseen on olemassa helppo kikkansa, jolla siitä saadaan tehtyä näkymätön ja siisti. Tästä on erityisesti hyötyä silloin, kun kavennukset tulevat hyvin näkyvälle paikalle.

 1. Aloita kavennus poimimalla silmukan etureuna koukulle

 2. Poimi myös seuraavan silmukan etureuna koukulle.

 3. Ota lanka koukulle ja vedä kahden ensimmäisen silmukan läpi (eli niiden, jotka juuri poimit etureunoistaan).

 4. Nyt sinulla on kaksi silmukkaa koukulla.

 5. Ota lanka koukulla ja vedä molempien silmukoiden läpi. Kavennus on valmis!

Virkkuukoukun pää näyttää missä kohtaa kavennus on, aika huomaamaton eikö vain?

Toivottavasti ohjeesta on hyötyä, itselleni tämä uusi pikkukikka on ollut korvaamaton hiiriä tehdessä, jossa kavennukset ovat hiiren kuonossa.

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Virkattu marsu kiitokseksi

Meille muuttaneen marsuherran myötä oli toki pakko kurkkia Pinterestiä löytyisikö marsupehmoon virkkausohjetta ja sieltähän löytyi eräältä tekijältä muutamakin versio. Onneksi en lähtenyt tätä kuvan mukaan tekemään vaan ostin ohjeen, sillä ohje on todella yksityiskohtainen ja sen mukaan tehtynä marsu saa ihanat pyöreät muotonsa hyvin luonnollisen näköisenä. Ja onhan hän kyllä niin söpö!

Silminä marsulla on turvasilmät, nenä on kirjailtu ristipistolangalla ja lankana marsun vartalossa on Novitan Miami valkoisena.


Marsut eivät selällään viihdy mutta tämän pikkukaverin sain suostuteltua hetkeksi esittelemään jalkansa.


Haimme eilen marsuherrallemme pienen luovutusikäisen kaverin, jonka koko sisarusparven alkutaival on ollut kivinen ja vaatinut kasvattajalta mm. pulloruokintaa. Poikue kasvoi hitaasti ja viipyikin kasvattajallaan normaalia pidempään odotellen painon nousua. Pienenä kiitoksena kasvattajan työpanoksesta veimme tuliaiseksi tämän marsupehmon. Värin marsuun valitsinkin hänen kasvattamiensa värien mukaan, meillekin muuttanut pieni on valkoinen tummasilmäinen söpöläinen. Itseasiassa aika saman näköinen kuin tämä pehmokin, vaikkei olekaan vielä oppinut kerjäämään yhtä tehokkaasti.

Tämän illan herkkuna lapset toivat marsuille ulkoa tuoretta ruohoa ja näytti maistuvan erityisen mainiolle! Kunhan saataisiin edes yksi lämmin päivä, niin pääsisivät hetkeksi uloskin nauttimaan kesästä. Sitä odotellessa tuodaan pieni annos kesää sisälle.

Ohjeen oman marsun virkkaamiseen löydät Ravelrysta Chubby Guinea Pig.

torstai 23. heinäkuuta 2015

Tummaa korumaailmaa

 Kun viimeksi oli väri-iloittelua, niin nyt vähän tummempaa ja täysin eri maailmaa. Tummanharmaa yhdistettynä joko luonnonvalkeaan tai mustaan on ollut yksi suosituimpia väriyhdistelmiä eikä syyttä. Väri on helppo yhdistellä, se on neutraali mutta silti myös juhlava.

 Vasemmalla kukkarengas kahdella helmellä ja oikealla viiden helmen koru.



Mietitkö mikä näiden korujen tarina on? Mikä on imetyskoru-postauksessa kerron korujen ideasta ja sattumalta samalla väriteemalla mentiin silloinkin. Oman korusi voit tilata sähköpostilla minttuliinidesign@gmail.com ja korut löydät myös facebookista Minttuliini Design.

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Pientä ja suurta, sekä kurkistus marsuelämään

Yksinkertaisia ja upean moninaisia, kaikenlaisia koruja on tullut viime aikoina tehtyä. Minusta on ihanaa kun ehdotetaan uusia korumalleja ja haastetaan tekemään jotain erilaista. Mahdollisuuksien mukaan niitä sitten pyrin toteuttamaan ja osa on päässyt ihan pysyvään mallivalikoimaan.

Nämä upeat korut olivat todella kivoja tehdä ja tykkään väriyhdistelmistä, joita tilaaja näihin pyysi. Kun suurin osa haluaa neutraaleja, yksinkertaisia malleja niin nämä ovat sitten sieltä toisesta ääripäästä. Puurengaskoruun päätyi viimeinen vanhaa isoa mallia oleva rengas, jota olin itselleni säästellyt sitä kuitenkaan käyttämättä. Tähän se sopii upeasti, joten onneksi se vielä jäjellä oli.



Voisi melkein epäillä, että koru olisi itselleni tekemä, mutta tilaustyö tämäkin. Väreinä vaalea lila, vaalea harmaa, valkoinen, vaaleanpunainen ja pinkki, ihanat kevään herkkuvärit!

Toiveena tähän kolmen helmen koruun oli oranssin ja keltaisen sävyjä ja koska niitä sävyjä sopivasti kolme löytyy, pääsivät ne kaikki mukaan. Kuva ei tee korulle kyllä oikeutta, tämä kuuluisi kuvata auringonpaisteessa hymy huulilla.

Ihanan aurinkoinen päivä takana, eikä tunnu yhtään maanantailta. Marsuherramme on kotiutunut hyvin ja tänään huomasin, että on oppinut tunnistamaan jo yhden sanankin eli "syömään". Oma aamupalani sai odottaa kun häkistä alkoi kuului hirveä kuikutus, että sielläkin olisi nälkäisiä lapsia! Sama reaktio kun puhuin viereisessä huoneessa lapsille iltapalalle lähdöstä, selkeästi kuuntelee meidän touhuja tarkkaavaisesti. Ihana heppu, saa nähdä miten innostuu kunhan saadaan kaverikin kotiin.

lauantai 18. heinäkuuta 2015

Virkattu ballerina hiiri vaaleanpunaisena

Facebookissa blogia seuraavat saivatkin jo alkuillasta pienen vihjeen siitä, mitä tämän illan postauksessa näkyy. Kyseessähän on nyt se alkuperäinen tilattu virkattu ballerina hiiri, johon lisää lankaa odotellessa tein testiversion toisesta langasta. Täytyy kyllä heti myöntää, että vaikka virkkaaminen yleensä onkin rentouttavaa, niin tämän hiiren tekeminen ei sitä todellakaan ollut. Vika oli niinkin selkeä kuin lankavalinta, josta en voi syyttää kuin itseäni tätä tilaajalle ehdottaessani. Varsinkin harmaa lanka halkeili pahasti jo ensimmäistä osaa eli päätä tehdessä ja hännän tekemiseen käytin melkein kaksi tuntia! Mutta onneksi lopputulos on kaiken sen purkamisen, nypertämisen ja kiroamisenkin arvoinen, sillä tästä tuli kyllä aivan ihana! Sen kuitenkin lupaan, että ainutkertainen, sillä ihan helpolla en samalla langalla tätä tekemään lähde.

Lankana hiiressä on Drops Muskat, joka on merseroitua puuvillaa. Lankahan tosiaan loppui kesken jalkoja tehdessäni, sillä ajattelemani määrä ei riittänytkään harmaiden osien tekoon. Kiitokset tässä kohtaa Liljan lankakaupalle, josta onnistuin saamaat viimeiset kerät harmaata ja ihanaa asiakaspalvelua jälleen kerran. Jämäkän materiaalin ansiosta hiiren yksityiskohdat erottuvat hyvin ja hiiri on hyvin tukeva.  Korkeutta hiirellä on korvankärjistä jalkapohjiin 33cm, eli on saman kokoinen kuin ensimmäinenkin tekemäni.

 Rusetista tein hieman suuremman ja edelleen alkuperäisestä ohjeesta poiketen omalla ohjeellani.




Hiiren ohjeen tekijänä on Lilleliis, jolla on kyllä toinen toistaan söpömpiä amigurumi-ohjeita sivuillaan. Tämän ballerina-hiiren ohjeen löydät täältä ja suosittelen ohjetta jo hieman virkanneille ja amigurumeja tehneille. Vaikka ohjeet ovatkin selkeät, on aiemmasta kokemuksesta varmasti hyötyä.

Pakko myöntää, tätä hiirtä tulee kyllä ikävä <3 Liljan lankakaupan tilauksessa tuli onneksi myös omaan hiireeni langat, saa nähdä mitä tästä tulee Dropsin Paris-langasta tehtynä...